Home / / Echtpaar van der Vegt-van Gelder 65 jaar getrouwd

Echtpaar van der Vegt-van Gelder 65 jaar getrouwd

DALFSEN – Afgelopen maandag was het 65 jaar geleden dat Peter en Janny van der Vegt elkaar het jawoord gaven. Zij leerden elkaar, in die jaren, kennen bij een Pinkstermeeting van diverse jeugdverenigingen.

“Wij mogen blij en dankbaar terugkijken” zeggen beide in koor. “We zijn gezond en hebben nog een mooie tijd met elkaar.”
Het gezin – niet klein te noemen – is gelukkig nog helemaal compleet. “Ook daar zijn we dankbaar voor.”
Zij hebben 9 kinderen, 27 kleinkinderen en 18 achterkleinkinderen. Afgelopen zaterdag werd het feest met de familie en kennissen gevierd. Peter (86) werd geboren in Oudleusen aan de Dommelerdijk. Na de lagere school en diverse landbouwcursussen werkte hij circa 15 jaar in Rutten in de Noordoost Polder, als bedrijfsleider in de agrarische sector.
Vervolgens nam het echtpaar de boerderij over van zijn ouders aan de Dommelerdijk in Oudleusen. Daar woonden zij circa 35 jaar.
In 2005 verhuisde het echtpaar naar Dalfsen. En daar wonen ze nog steeds tot grote tevredenheid. Peters grote hobby was zijn kennel met Berner Sennen honden. “Momenteel heb ik alleen nog wat kippen en konijnen”, zegt hij lachend.
Janny van Gelder (84) werd ook onder de rook van Dalfsen geboren. Zij werkte vele jaren in de huishouding en had vooral de zorg voor het gezin. Als vrijetijdbezigheid mag zij graag kaarten maken en puzzelen.
Het echtpaar was vooral vele jaren Kerkelijk actief, maar zij doen het nu een beetje rustiger aan. Locoburgemeester Ruud van Leeuwen en echtgenote kwamen het briljanten echtpaar afgelopen maandagmorgen thuis aan de van Tydencampstraat in Dalfsen feliciteren. De bloemen van de gemeente waren daarvoor, ’s morgens vroeg, al bezorgd.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.