Home / / Duivinnetje van Alaa Mhalhal wint show van De Luchtpost

Duivinnetje van Alaa Mhalhal wint show van De Luchtpost

OMMEN – In het onlangs geopende gloednieuwe onderkomen aan Het Arriërflier nummer 1 hield postduivenvereniging PV de Luchtpost zaterdag de jaarlijkse clubdag. Naast de duivenshow was er een filmmiddag annex instructiedag voor de jeugd. In de avonduren ontvingen de lokale duivenmelkers liefhebbers en belangstellenden uit de omgeving, om onder het genot van een hapje en drankje de koerende pareltjes te bewonderen, maar ook om bij te kletsen.

Om inkomsten te genereren draait tevens het Rad van Fortuin en worden bij opbod bonnen verkocht, waarmee je ‘adoptieouder’ kunt worden van een veelbelovend duifje, dat weliswaar nog uit het ei moet kruipen, maar afkomstig uit een goede foklijn van een gerenommeerde stal.
In de ochtenduren ging het vooral over doffers en duivinnen. Zo’n honderd vogels gleden door de deskundige handen van keurmeester Gierveld uit Almelo. De toetser uit Twente beoordeelde met kritische blik de vogels van de lokale duivenmelkers op zaken als formaat, houding en conditie. “Het niveau is prima, zoals we van deze vereniging gewend zijn”, waren de weinige woorden die Gierveld zich liet ontvallen. Als beoordelaar dient hij elke schijn van voorkeur of partijdigheid te vermijden. Achter de tafel noteerde voorzitter Marinus Steen de bevindingen van Gierveld op een keurbriefje, welke later op de betreffende kooi van de duif wordt geplaatst. Zo’n beoordelingsbriefje geeft onder kenners altijd voer voor discussie, maar gelijk de arbiter in het voetbal is er maar een oordeel geldig, die van de keurmeester.

Uitslag per klasse:

Oude doffers: 1. Gerrit Dankelman, 2. Alaa Mhalhal en 3. Jan Emmink.
Oude duivinnen: 1. Alaa Mhalhal, 2. Jan Emmink en 3. Gerard Wolters.
Jonge doffers: 1. Marinus Steen, 2. Gebroeders Ramaker en 3. Marinus Steen.
Jonge duivinnen 1. Alaa Mhalhal, 2. Gerrit Dankelman en 3. Gerard Wolters
4 Gerard Wolters
Mooiste duif van de gehele show was de jonge duivin van Alaa Mhalhal.
“Over de opkomst mogen we zeker niet klagen”, liet clubman Gerrit Dankelman weten. “Ondanks de kou zat het gebouw mooi vol. We kijken terug op een zeer geslaagde show en clubdag.”

Marinus Steen rapporteert de bevindingen van keurmeester Gierveld.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Bingo in het Hervormd Centrum

OMMEN – Vanaf aanstaande zaterdag kunnen liefhebbers van bingo het spel weer komen spelen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.