Home / / Duivententoonstelling PV de Luchtpost

Duivententoonstelling PV de Luchtpost

OMMEN – PV de Luchtpost houdt zaterdag 15 december de jaarlijkse tentoonstelling. Dit jaar voor het eerst in het nieuwe clubhuis aan Het Arriërflier 1. De pakweg honderd aangeboden duiven worden in de ochtenduren gekeurd door keurmeester Gierveld uit Almelo. Uit de ter keuring aangeboden duiven komt dan de mooiste duif van de show tevoorschijn.

Nieuw onderdeel van deze clubdag is de jeugdmiddag Voor de jeugdige bezoekers en aspirant-duivenmelkers wordt tekst en uitleg gegeven over hoe de duivensport werkt en in elkaar zit. Ook zullen enkele korte filmpjes vertoond worden. Uitsluitend voor de jeugd en ouders en/of begeleiders is het clubgebouw geopend van 14.15 tot 16.45 uur. Meer info over deze middag via 06-30905402.

Voor het publiek is de show in de avonduren geopend vanaf 18.30 uur. Naast het bezichtigen van de doffers en duivinnen draait zoals te doen gebruikelijk het Rad van Fortuin en natuurlijk ook de traditionele bonnenverkoop, waarbij elke belangstellende ‘adoptieouder’ kan worden van een duif uit een van de befaamde renstallen van de lokale liefhebbers.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.