Home / / Duidelijkheid voorkeursrechten Dalfsen

Duidelijkheid voorkeursrechten Dalfsen

Duidelijkheid voorkeursrechten Dalfsen

DALFSEN – De gemeenteraad van Dalfsen heeft onlangs ingestemd met een aanzienlijke verkleining van het gebied ten westen en oosten van het dorp Dalfsen waarop het voorkeursrecht is gevestigd. “Het CDA is hier erg blij mee”, aldus raadslid Bert Ruitenberg, omdat we hiermee zowel duidelijkheid voor de betreffende grondeigenaren als voor de (toekomstige) bewoners van de nieuwe uitbreidingslocaties hebben gerealiseerd.
De overgebleven gronden zijn ruim voldoende om de komende tientallen jaren te voorzien in de lokale woningbehoefte, waarmee gegarandeerd is dat ook de jongeren van nu in de toekomst een betaalbare woning kunnen vinden in het dorp Dalfsen. Om speculanten voor te zijn heeft het college eerder dit jaar voorkeursrecht op deze gronden moeten plaatsen. Dit betekent dat de gemeente het eerste recht van koop heeft en er geen woekerprijzen worden betaald van gemeenschapsgeld! Het CDA kijkt uit naar de verdere uitwerking, waarbij ook de inwoners van Dalfsen opnieuw de gelegenheid krijgen mee te denken.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 6 december zou de fractie van D66 Ommen weer een inloopspreekuur houden in de Carrousel. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.