Home / / Deelpakket Dalfsen voorziet meer dan honderd adressen van voedselpakket
.

Deelpakket Dalfsen voorziet meer dan honderd adressen van voedselpakket

DALFSEN – Iedere maand deelt Deelpakket Dalfsen voedselpakketten uit aan gezinnen in het dorp Dalfsen die net buiten de grens van de Voedselbank vallen. Inmiddels staat de teller op meer dan honderd minima-adressen en naar verwachting loopt dat aantal in het nieuwe jaar weer verder op. Dit initiatief, in 2012 opgestart door een club vrouwen vanuit de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt, wordt nu gedragen door ruim vijftig vrijwilligers uit verschillende kerken uit Dalfsen.

De vrijwilligers, afkomstig uit de NGK, RK, PKN en GKv in Dalfsen, kwamen onlangs samen om zich bij te laten praten over de nieuwste ontwikkelingen. “We hebben de vrijwilligers meegenomen in de nieuwe privacywetgeving”, legt Wim Lubbers uit. “We doen natuurlijk erg privacygevoelig werk. Daarom is het goed dat alle vrijwilligers weten wat de wetgeving voor hen betekent en hoe Deelpakket Dalfsen zich op dit gebied als organisatie moet gedragen.” Daarnaast vertelde SAAM Welzijn aan de bezorgers van de pakketten wat SAAM kan betekenen voor de mensen in deze doelgroep. De inpakkers van de pakketten kregen tips voor het inpakken als er rekening moet worden gehouden met diëten of allergieën.

Feestelijk afhaalmoment

In de dure decembermaand probeert Deelpakket Dalfsen altijd iets extra’s voor haar cliënten te doen. Naast een extra gevulde doos, konden de ontvangers van de deelpakketten ook meedoen aan een moment om hapjes te proeven die gemaakt zijn met de ingrediënten uit de doos. “Natuurlijk werd er ook lekker geproefd”, vertelt Ineke Schiphorst. “De recepten werden bij de dozen gevoegd zodat mensen deze hapjes in de feestmaand nog eens op tafel te kunnen zetten. Onder het genot van koffie, warme chocolademelk en natuurlijk de zelfgemaakte hapjes voerden de vrijwilligers en de ontvangers van de pakketten goede gesprekken met medeleven onder elkaar. Fijn om omzien naar elkaar op deze manier handen en voeten te geven.”

Doneren

De pakketten worden bekostigd door de boodschappen die leden van bovengenoemde kerken eenmaal per maand meebrengen naar de kerk en de collecte-opbrengsten. Daarnaast zijn er een aantal trouwe sponsors uit het lokale bedrijfsleven die voedsel, overgebleven brood en dozen schenken. Omdat het aantal adressen naar verwachting blijft oplopen, zijn meer financiële middelen nodig.
Mensen die een gift willen overmaken, kunnen dat doen naar rekeningnummer: NL30RABO0313769974. Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen via

deelpakketdalfsen@outlook.com

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.