Home / / ‘De Bezetting Speelt’ van Brahms tot Summer Music

‘De Bezetting Speelt’ van Brahms tot Summer Music

DALFSEN – ‘Take Five on Tour’ is de titel van het programma van De Bezetting, het ensemble van de Amersfoortse celliste Anne Meike Burgel dat al ruim tien jaar door binnen- en buitenland toert. Zondag 9 december laten de vijf strijkers en vijf blazers in Theater De Stoomfabriek horen dat ze van alle bezettingen thuis zijn.

De programmering is bruisend en spannend met ruimte voor grote, kleine, bekende en minder bekende werken. Er wordt geopend met het Hoornkwintet uit 1927 van de Britse componist/hoornist York Bowen. Daarin is de hoofdrol weggelegd voor hoornist Jenneke de Jonge die haar jeugd doorbracht in Dalfsen waar zij trompet speelde bij de fanfare. Toentertijd vond ze de hoorn maar een ‘tuttig blingbling instrument’. Hoe anders kan het lopen. Inmiddels speelt zij al jarenlang op een ongelakte Franse hoorn.
Caroline Wagner (viool), Melanie Broers (viool), León van den Berg (altviool), Anne Meike Burgel, Nienke Kosters (contrabas), Imre Rolleman (fluit), Alexander van Eerdewijk (hobo), Bas van der Sterren (klarinet), Jenneke de Jonge (hoorn) en Annet Karsten (fagot) hebben
een programma samengesteld dat zowel Britse-, Amerikaanse als Europese invloeden kent.
Brahms komt voorbij, maar ook Summer Music uit 1955 van Samuel Barber. Niet zonder reden omdat Barber daarmee laat zien dat zijn muziek voor blazers verrassend en luisterrijk is en feitelijk net zo toonaangevend als zijn Adagio for Strings. Het bleef overigens bij dit
ene stuk.
De bekende Hongaarse dansen van Johannes Brahms vormen het sluitstuk. Hoboïst Alexander van Eerdewijk maakte een speciale bewerking voor de voltallige bezetting van de compositie die oorspronkelijk werd geschreven voor vierhandig piano.

Aanvang: 15.00 uur. Kaarten kosten 19,50 euro (inclusief een drankje) en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.