Home / / Cursus Midwinterhoorn bouwen

Cursus Midwinterhoorn bouwen

HARDENBERG – In januari 2019 start Cultuurkoepel Vechtdal in samenwerking met ‘Lichtbloazers Vechtdal’ een nieuwe cursus ‘Bouw je eigen Midwinterhoorn!’ Kinderen en jongeren van 9 tot 17 jaar die willen leren dit instrument te maken, kunnen zich hiervoor opgeven.
De bijzondere geluiden van een Midwinterhoorn al gehoord? Tussen Advent en Driekoningen spelen mannen en vrouwen op de Midwinterhoorn. Kinderen en jongeren die het leuk vinden om zelf een midwinterhoorn te maken, kunnen samen met een midwinterhoornblazer aan de slag.
Een Midwinterhoorn maken is een flink karwei, dus natuurlijk krijgen de kinderen daarbij hulp. Schaven, boren en nog meer schaven… ondertussen wordt er ook nog plezier gemaakt. Als de hoorn klaar is leren ze hoe de mooie klanken uit de eigen gemaakte hoorn komen. Het speciale hout en het gereedschap zijn best duur, maar door een mooie samenwerking tussen de ‘Lichtbloazers Vechtdal’ en Cultuurkoepel Vechtdal kunnen kinderen en jongeren aan deze cursus meedoen.
Vanaf zaterdag 19 januari 2019 start er een nieuwe cursus van 7 lessen. Elke week van 10.00 – 12.00 uur. De lessen worden gegeven door Jasper Nijman in het LOC+ te Hardenberg. De cursus kost 25 euro. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 januari via www.hardenbergkids.nl.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.