Home / / CDA Ommen neemt scholieren mee naar Europees Parlement in Brussel

CDA Ommen neemt scholieren mee naar Europees Parlement in Brussel

OMMEN – Het CDA Ommen is enige tijd geleden door Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij het Europees Parlement in Brussel. Het CDA heeft haar leden hiervoor uitgenodigd, maar ook leerlingen van het Vechtdal College in Ommen om op 6 december mee af te reizen naar Brussel.

Het CDA vindt het van belang dat ook jonge mensen met politiek in contact komen. Leerkracht Manon Niemeijer van het Vechtdal College heeft speciaal hiervoor een wedstrijd uitgeschreven onder de leerlingen van de school, vanaf 14 jaar. De leerlingen moesten op een originele manier duidelijk maken waarom ZIJ mee zouden moeten naar Brussel, en daarnaast welke vraag zij aan Annie Schreijer-Pierik zouden willen stellen.
De wedstrijd heeft inmiddels plaatsgevonden en de winnaars zijn bekend. Deze leerlingen hebben maandag kennis gemaakt met CDA-voorzitter Jan Hekman en gemeenteraadslid Jacqueline Tuinbeek. In een ontspannen sfeer vertelden de leerlingen waarom zij zo graag mee willen naar Brussel en welke vraag zij gaan stellen aan Annie Schreijer-Pierik.

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.