Home / / Bloazen & Brouwen Festival

Bloazen & Brouwen Festival

DALFSEN – Bij de Vechtdal Brouwerij in Dalfsen vindt zaterdag 8 december tussen 14.00 en 20.00 uur het eerste ‘Bloazen & Brouwen Festival’ plaats. Initiatiefnemers Midwinterhoorn Bloasgroep Dals’n en de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij beloven een paar sfeervolle uurtjes luister-, kijk- en proefgenot. De brouwerij is deze dag omgetoverd in Kerstsfeer.

De midwinterhoorblazers van de Bloasgroep Dals’n en de Vlijtblazers uit Wapenveld halen alles uit de kast om de toon te zetten deze dag. Ze vertellen u graag over de midwinterhoorn en de geschiedenis van deze traditie. Ook laten zij zien hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt. Maar het blijft niet bij praten alleen. Er zal ook veel geblazen worden op de midwinterhoorn en de jachthoorn.
Deze dag wordt er een workshop Bierbrouwen gegeven in de brouwerij. Liefhebbers krijgen brouwles van Meesterbrouwer Jos en maken hun eigen bier. Het eindresultaat is een doosje zelfgebrouwen bier om thuis van te genieten. De animo voor de workshop is groot en is inmiddels volgeboekt.
Bloazen en Brouwen maakt hongerig. Daarom is ook aan de inwendige mens gedacht. Dinie en Jaap van Dijk maken ter plekke verrassende gerechtjes met bieren van de Vechtdal Brouwerij. Heileuver Kaasboerderij laat u genieten van speciale (bier) kaas. En bij de stand van de Runderen van Rechteren kunt u ervaren waarom het vlees van de Wagy koeien zo bijzonder is. Proef van het stoofpotje of een hamburger van de Wagyu koeien. En vergeet niet bij al het culinaire aanbod te proeven van de diverse Vechtdalbieren.
Naast de doordringende tonen van de midwinterhoorns en jachthoorn, kunt u ook genieten van de cigarbox gitaren van Henri Grootenhuis, die graag laat zien hoe hij zijn cigarbox gitaren maakt. Uiteraard zal hij het prachtige geluid van deze gitaren laten horen. Ook ontbreken de Stichting Philadelphia en Joris Bezorgt deze dag niet. Op zoek naar een uniek cadeautje voor de decembermaand? Laat u verrassen door de zelfgemaakte producten van de medewerkers van het Leerwerkcentrum van Philadelphia.

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.