Home / / Balkbrug op alle fronten afgetroefd door Oranje Zwart
Willem Lampe - .

Balkbrug op alle fronten afgetroefd door Oranje Zwart

BALKBRUG – Dat ‘het karwei Oranje Zwart’ lastig ging worden wist Dik Runherd op voorhand. Maar dat zijn Balkbrug op eigen terrein werkelijk op alle fronten afgetroefd werd door de bezoekers uit Wanneperveen stelde hem zwaar teleur. “De nederlaag is volkomen terecht”, merkte de aangeslagen bekende de oefenmeester van De Balk op. “Je kunt aan alles merken dat zij gaan voor het kampioenschap en wij moeten vechten tegen degradatie. We zijn fysiek totaal weggespeeld door een gretig Oranje Zwart. De beleving bij de gebroeders Vredenburg en Kleene. Die willen kost wat kost winnen. Wij waren te lief, er was te weinig beleving, kortom, we zijn zwaar door de ondergrens gezakt.”
Tja, Oranje Zwart. Een powerploeg. Met een dijk van een keeper. Marcel Petter was tot het duel met Balkbrug slechts vijf keer gepasseerd.
En ja, bikkelen en buffelen zit in het DNA van de ploeg. Het gerucht gaat dat nieuwe shirts worden geleverd met opgestroopte mouwen. Een kampioenskandidaat, die de opgelopen achterstand razendsnel egaliseerde. Arjan Deuzeman zette de ploeg van Runherd op voorsprong, daarna was het gedaan met de thuisclub, die verder mocht figureren. Rick Zantinge profiteert van geschutter centraal achterin en Jarno de Boer bezorgt de thuisclub een 1-2 achterstand bij rust. De noodgreep halverwege, een-op-een achterin pakt rampzalig uit, maar is een zegen voor Tim Vredenburg. ‘Het renpaard’ van Wanneperveen profiteert twee keer van de ruimte die hij onbedoeld krijgt en tilt de stand naar 1-4. En nog is het leed niet geleden. Levi van Dalen strooit als laatste nog wat extra zout in de open wond en bezorgt Runherd een humeur dat gelijke tred houdt met het hopeloze rotweer.

Stand 4A: Steenwijkerwold 10-25, Oranje Zwart 10-22 (27-6), De Blesse 10-22 (31-13), Wacker 9-19, Steenwijk 10-19, RKO 10-12 (26-28), VWC 10-12 (22-33), UDIROS 9-11, Ulu Spor 9-9, Kraggenburg 10-8, Balkbrug 9-7 en Aengwirden 10-1.

NB: de gestaakte wedstrijd Balkbrug-FC Ulu Spor (3-0, na 60 minuten spelen) is niet in de stand verwerkt en wordt op 16 december a.s. uitgespeeld.

Lennart Baas komt er niet aan tegen Oranje Zwart-aanvoerder Jeroen Kleene.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

PvdA Ommen, klaar voor de toekomst

OMMEN – Het verkiezingsprogramma is klaar, de kandidaten zijn bekend: PvdA Ommen is klaar voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.