Balkbrug oogst complimenten, maar geen punten

BLESDIJKE- Dik Runherd wordt er flauw van. “We speelden onze beste wedstrijd tot nu toe en oogsten alweer de complimenten voor ons spel. Die trainer van hun, Minne de Boer sprak over ons als de best voetballende ploeg die ze getroffen hadden tot nu toe, maar we staan wéér met lege handen.” Op sportpark De Berk in Blesdijke doet sportclub Balkbrug geen millimeter onder voor de thuisclub, de ploeg met de meeste doelpunten voor in klasse 4A.

‘Good-old’ Johnny Sloot (38 jaar en 9 goals op het persoonlijke conto) zit klem bij Arjan Deuzeman en het gevaar Yannick Kemerink, negentien lentes jong en al tien treffers in het mandje, wordt geneutraliseerd door Dennis Fernim. Runherd heeft Twan Eekma laten debuteren. De debutant maakt het vertrouwen van zijn trainer waar en is dicht bij 0-1. Even later raakt Steven Zwiers de paal en nog voor rust zit de robuuste doelman Joran de Groot Patrick Bloemberg dwars wanneer deze de openingstreffer op de schoen heeft. ‘De Balk’ geeft niets weg, maar is een kwartier na de thee aan de beurt. Scrimmage voor de kist van Joey Overes en Sloot maakt zijn reputatie opnieuw waar. “Een frommelgoal, maar ja, die tellen ook”, baalt Runherd. De kansen zijn schaars. Lars Heldt is het dichtst bij de verdiende gelijkmaker, maar doelman De Groot weigert de vlag te strijken.

Stand 4A: Steenwijkerwold 11-28, Oranje Zwart 11-25 (30-6), De Blesse 11-25 (32-13), Wacker 10-22, Steenwijk 10-19, Ulu Spor 10-12, RKO 11-12 (28-32), VWC 11-12 (22-35), UDIROS 10-11, Kraggenburg 10-8, Balkbrug 10-7 en Aengwirden 11-1.

NB: de gestaakte wedstrijd Balkbrug-FC Ulu Spor (3-0, na 60 minuten spelen) is niet in de stand verwerkt en wordt op 16 december a.s. uitgespeeld.

Tekst/ (Archief) foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.