Home / / ASC’62 en WVF houden elkaar in evenwicht

ASC’62 en WVF houden elkaar in evenwicht

ASC’62 speelde uit tegen de nummer drie uit de competitie WVF en speelde met 1-1 gelijk. De speaker van de thuisploeg feliciteerde ASC’62 na afloop met het gelijke spel en de thuisploeg met een puntje, en daar was niets tegen in te brengen. Een terechte uitslag voor twee ploegen die daar na afloop wel vrede mee hadden. Het duurde lang voordat het spel op de wagen kwam. Voorzichtigheid was troef aan beide zijden. Achterin werd de bal, bij balbezit, langdurig rond gespeeld. Beide teams loerden op een snelle counter of goede steekbal. Voor de toeschouwers overigens niet altijd even leuk om te zien. De eerste echte kans was voor ASC’62. Na ruim een kwartier spelen, werd uit een corner en vervolgens scrimmage voor het doel, de bal van de doellijn gehaald. Na ruim een half uur kreeg WVF een goede mogelijkheid en die werd wel benut. Uit een strak genomen corner gingen ASC’62 verdediger Bas Klei en spits Paul van Dijk tegelijk naar de bal. Er was een hoofdwond en ‘hoofdpijn’ voor Klei en een doelpunt voor Van Dijk. Hij kreeg na afloop, als ‘man of the match’ ook de bloemen. Ruststand 1-0. In tegenstelling tot de eerste helft was het tweede gedeelte van de wedstrijd voor de Dalfsenaren. ASC’62 zette regelmatig druk en was goed geconcentreerd op een eventuele counter. In de 70e minuut was het raak. Chiel Pasman schoot een afvallende bal de zestien binnen. Matthijs van Gelder controleerde en schoot uit de draai perfect en hard binnen (1-1). Er volgden in de slotminuten nog enkele speldenprikjes aan beide zijden en uit drie corners op rij voor de thuisploeg moest keeper Thom Scherpenkate zijn klasse nog eens bewijzen. WVF liep in deze wedstrijd tegen drie gele kaarten aan en daar bleef ASC’62 deze keer van verschoond. Een terechte 1-1 eindstand. Zaterdag speelt ASC’62, de laatste wedstrijd voor de winterstop, niet om 14.30 maar om 14.00 uur thuis tegen FC Zutphen.

Sv. Dalfsen sluit laatste thuiswedstrijd van 2018 af met winst

Dalfsen speelde thuis tegen Asser Boys en won met 4-1. Vanwege het onbespeelbare hoofdveld werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld voor de kantine. De spelers van Dalfsen kunnen hier over het algemeen aardig uit de voeten en dat was gelijk goed te zien. De bal ging lekker rond en de Boys werden ver op hun helft teruggedrongen. Het duurde uiteindelijk toch tot de 25e minuut dat het eerste doelpunt viel, een listig steekballetje van Remco Hultink werd door Luc van der Vegt langs de keeper getikt en de nog inglijdende verdediger kwam net te laat (1-0). Dalfsen wist het niveau vast te houden en kreeg een aantal goede mogelijkheden maar Assen hield stand. Er werd gerust met een 1-0 stand maar zonder de prima spelende Jeroen Kamphuis die geblesseerd uitviel. Na de hervatting een wat nonchalanter Dalfsen, kansen werden niet afgemaakt en af en toe kwam ook Assen bij het doel van Mark Knol in de buurt. Dit leidde zelfs in de 65e minuut tot de gelijkmaker toen een hoge bal zomaar achter Knol gekopt werd (1-1). Dalfsen raakte niet in paniek en zette nog eens aan. De vrije trap van Joren Rietman op de paal was een eerste waarschuwing, want hierna ging het snel. Binnen twee minuten scoorde Hultink twee keer, de eerste met de voet de tweede met het hoofd. Hierna zorgde invaller Bas Pietersma voor 4-1 eindstand. Naast Pietersma mocht ook de jeugdige Dommerholt invallen en beiden deden dit uitstekend. Zondag speelt Dalfsen uit tegen s.v.Dedemsvaart, aanvang 14.00 uur op Sportpark De Boekweit in Dedemsvaart

Hoonhorst niet meer alleen koploper

Hoonhorst speelde thuis tegen Kuinre en speelde met 1-1 gelijk. Het had zo mooi kunnen zijn. Winst van Hoonhorst op Kuinre en de concurrentie houdt elkaar op gelijke hoogte. Hoonhorst zou daardoor koploper zijn met de concurrentie op een kleine achterstand. Helaas was het anders. Hoonhorst kwam niet door het voetbalblok heen van Kuinre en DVSV tegen IJhorst werd geen gelijkspel. Hoonhorst staat nu in punten volledig gelijk met DVSV. Hoonhorst begon goed vooruit te voetballen maar het tempo was simpelweg te laag. Teveel spelers lieten niet de drive zien die een koploper moet uitstralen. Het spelletje tegen Kuinre liet ook zien dat Hoonhorst voetbal slimheid tekort komt. Na zo’n 15 minuten kwam het eerste doelpunt op het scorebord. Uit een corner wist Chris Hurink de 1-0 aan te tekenen. Hoonhorst drong wel aan maar de overtuiging en het tempo ontbraken. De ruststand stond derhalve “slechts” op 1-0. Maar goed, 1-0 voor levert ook drie punten op. Direct na de hervatting ging Foto: 2134: Dalfsen kan door de overwinning op Asser Boys opnieuw drie punten bijschrijven Hoonhorst in de fout. Laatste man Jules Diepman schoof te snel in en nadat er balverlies op het middenveld werd geleden was de omschakeling fataal. Het niet goed open laten klappen van de buitenspelval, leidde tot de vrije doorgang van Robert-Jan Bouma. Hij liet keeper Mike Damman kansloos. Vanaf dat moment was het 1-richting verkeer. Kuinre bleef gegroepeerd als een blok verdedigen terwijl Hoonhorst teveel door het midden probeerde de opening te vinden. Schoten gingen naast of over en zelfs de lat werd geraakt. Maar na het laatste fluitsignaal stond er “gewoon” 1-1 op het scorebord. Zondag speelt Hoonhorst uit tegen IJhorst. De doelstelling om met de Kerstdagen bovenaan te staan, kan nog steeds gehaald worden maar dan moet er in IJhorst gewonnen worden.

Lemelerveld blijft in kielzog van sv. Dalfsen

Lemelerveld speelde thuis tegen FC Assen en won met 5-0. De ploeg van Richard Smit blijft door deze overwinning plaatsgenoot Dalfsen in de zondag 2e klasse Noord op de hielen zitten. De bezoekers uit Assen kregen geen grip op het spel van Lemelerveld. De score werd na twintig minuten geopend door een goede treffer van Stijn Kogelman. Kort erna viel de 2-0. Jasper Gerritzen zette Jordy Lugtenberg vrij voor de keeper en deze schoot gemakkelijk binnen. Dit was tevens de ruststand. Ook na de hervatting was de thuisploeg de bovenliggende partij. Het duurde tot de 70e minuut dat invaller Teun in de Wal de 3-0 binnen schoot en toen Matthias Reimink drie minuten erna de 4-0 op het verlichte scoring bord zette, was de wedstrijd helemaal gespeeld. Vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers ook nog in ondertal te staan en het was Lugtenberg die in de 90e minuut de 5-0 eindstand binnen schoot. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen sc. Emmeloord.

Sv. Nieuwleusen wint van Bant

Nieuwleusen speelde uit in de Noordoostpolder tegen Bant en won met 0-3. De ruststand was ook de eindstand, in de 2e helft was er dan ook niet veel meer te beleven op sportpark “De Akkers.” In tegenstelling van wat er stond geschreven in de voorbeschouwing op de website van Nieuwleusen en in het programmablad is er wel degelijk historie tussen de beide ploegen. In de jaren ’70 werd er in competitieverband ze keer tegen elkaar gespeeld. De meeste wedstrijden werden toen in het voordeel van Bant beslist. Trainer David Leeuw kon niet beschikken over Lars Gruben, Saake Malestein( beiden ziek) en keeper Tim Hoogenkamp (geblesseerd). Oudgediende Jori Koerhuis stond onder de lat. Nieuwleusen kwam goed uit de startblokken. In de 4e minuut stuurde Tom Vasse, Wouter Tabbers de diepte in. Over rechts ging hij alleen op de keeper af en scoorde beheerst (0-1). In de 18e minuut kwam Bant er gevaarlijk uit en kreeg een goede kans, Jori Koerhuis bracht redding met de voeten. In de tegenaanval kreeg Bas Evenboer een goede kans maar zijn inzet ging net naast. Twee minuten later was het wel raak. Nu gaf Stefan van Veen een dieptepass op Tabbers, die de bal langs de keeper wist te krijgen (0-2). Tabbers kreeg nog twee goede kansen maar een lobje ging net naast en een hard schot werd uit de benedenhoek getikt. Dus geen hattrick voor Tabbers. In de 41e minuut kreeg Bant een enorme kans, de bal leek te worden binnengelopen door Ferdy Timmer, maar ging naast. Op slag van rust werd er binnen het strafschopgebied een overtreding begaan op Vasse en kreeg Nieuwleusen een penalty. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door Reinier Meijerink. Ruststand 0-3. Was de 1e helft al niet best, in de 2e helft zakte de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. Opmerkelijk was de drie dubbele wissels in de 58e minuut. Nieuwleusen kreeg enkele spaarzame kansjes. De beste kansen waren voor de thuisclub en het was keeper Koerhuis die, met enkele fraaie reddingen, zijn ploeg op de been hield. Eindstand 0-3. Nieuwleusen ging met de drie punten naar huis maar wat wel zorgen baart is dat de ploeg tegen laagvlieger Bant zoveel kansen weggaf. Zaterdag speelt Nieuwleusen de derby thuis tegen Avereest.

Dalfsen kan door de overwinning op Asser Boys opnieuw drie punten bijschrijven.

Verslag/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.