Home / / Amnesty’s schrijfactie ‘Write for Rights’

Amnesty’s schrijfactie ‘Write for Rights’

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. Ook binnen de gemeente Dalfsen wordt die dag volop geschreven. In het Pluscafé van de Trefkoele+ aan de Ruigedoornstraat in Dalfsen en dit jaar voor het eerst in Kulturhus De Spil aan de Koningin Julianalaan 10 in Nieuwleusen worden om 18.00 uur de deuren geopend en wordt tot 22.00 uur geschreven.

U kunt op ieder gewenst moment binnenwandelen en een of meer brieven schrijven. Er wordt een gezellige ambiance gecreëerd met muziek, koffie en thee.
Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming doordat de regering zich onder druk gezet voelt.

Dit jaar wordt voor acht vrouwelijke activisten geschreven. Want wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk, en vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar. Vrouwen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. Er wordt onder andere geschreven voor de Iraanse mensenrechtenverdediger Atena Daemi, die een gevangenisstraf van 7 jaar uitzit omdat ze actie voerde tegen de doodstraf. Voor de Oekraïense LHBTI-activist Vitalina Koval, die te maken krijgt met geweld en bedreigingen. En voor de nabestaanden van de Braziliaanse politica Mariëlle Franco, die op 14 maart 2018 werd vermoord.

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.