Home / / Alzheimer Café in Dalfsen

Alzheimer Café in Dalfsen

DALFSEN – Op maandagavond 17 december is er Alzheimer Café in Brasserie De Zeven Deugden in Dalfsen. Mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden zijn dan van harte welkom. Het thema is: ‘Mogelijkheden wanneer het thuis lastiger wordt’.

Om 19.30 uur start het programma (inloop vanaf 19.00 uur.) De avond duurt ongeveer twee uur en de toegang is gratis. Bezoekers kunnen kennis maken met allerlei mogelijkheden die ingezet kunnen worden als het moeilijker wordt voor de mantelzorger(s). Er zullen verschillende mensen aanwezig zijn die vanuit hun beroep te maken hebben met dementie en meer over kunnen vertellen over de ondersteuningsmogelijkheden.

Bezoekers kunnen antwoord krijgen op vragen als: Hoe komt je aan een casemanager dementie? Wat kan een ergotherapeut voor ons betekenen? Waar kan ik meer informatie over (omgaan met) dementie krijgen? Zijn er mogelijkheden op het gebied van dagbesteding of respijt en hoe vragen we dat dan aan? Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om antwoord te krijgen op specifieke vragen.

Trefpunt

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over mogelijkheden voor hulp en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer.

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd/is mogelijk gemaakt door: Alzheimer Nederland, Saam Welzijn, Werkgroepen Mantelzorg Dalfsen-Lemelerveld-Nieuwleusen, Woonzorgcentra De Hulstkampen, Brugstede en Rosengaerde. Algemene informatie over dementie is aanwezig op de foldertafel.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.