Home / / Afscheid Han Noten brengt 4000 euro op voor Sheltersuit

Afscheid Han Noten brengt 4000 euro op voor Sheltersuit

Dalfsen – De oproep van scheidend burgemeester Han Noten om bij zijn afscheid in plaats van een cadeau een gift te doen aan Sheltersuit heeft 4.022,50 euro opgebracht. Noten heeft vandaag zelf de cheque met dit mooie bedrag overhandigd aan Sheltersuit in Enschede.
Sheltersuit is een door jonge mensen opgerichte sociale onderneming die wind- en waterdichte jassen maakt die getransformeerd kunnen worden tot een slaapzak. Deze jassen/slaapzakken worden gratis gemaakt voor daklozen in Nederland en voor vluchtelingen, onder andere in de kampen op Lesbos. Sheltersuit werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder vluchtelingen en daklozen. De sheltersuits worden gemaakt van gerecyclede materialen. Noten is blij met deze mooie opbrengst: ’Wat geweldig dat zoveel mensen een bijdrage hebben geleverd! Met dit bedrag kan Sheltersuit een groot aantal daklozen en vluchtelingen warm houden deze winter. Het typeert Dalfsen: mensen hebben een groot en sociaal hart, daarom houd ik ook zoveel van deze gemeente.’

Noten nam op 23 november afscheid na bijna 8 jaar burgemeester van de gemeente Dalfsen te zijn geweest. Hij blijft in Dalfsen wonen en is nu voorzitter van Ambulancezorg Nederland. Op 14 januari wordt Erica van Lente door commissaris van de Koning Andries Heidema beëdigd tot burgemeester van de gemeente Dalfsen. Dat gebeurt tijdens een speciale openbare raadsvergadering in het gemeentehuis.

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.