Home / / 30 jaar Touwen Wonen & Slapen

30 jaar Touwen Wonen & Slapen

OMMEN – ‘Een mooi, integer en vakkundig bedrijf, ’ dat is de mening van een klant over ‘Touwen Wonen & Slapen.’ Deze maand dertig jaar geleden startten Fred en Grietje Touwen met hun winkel; vrijdag en zaterdag vieren ze het jubileumfeest.

Fred Touwen: “Eerst zaten we aan de Varsenerstraat. In 2000 kochten we het pand aan de Schurinkstraat.” Hij is blij met het grote, inmiddels flink uitgebreide pand. “Iedereen die hier nog niet eerder was, zegt dat hij of zij niet wist dat het zo groot is.” Touwen verkoopt goede matrassen, boxsprings en ledikanten, bijvoorbeeld van Auping en M line. En wat raambekleding betreft merken als Ploeg, Kendix en Luxaflex.
Wij leveren alles met betrekking tot vloer- en raambekleding. Harde vloeren en pvc vloeren zijn populair. We adviseren slaapsystemen (90 dagen omruilgarantie); vrijwel dagelijks verkopen we hoofdkussens. In ‘slapen’ zijn we gespecialiseerd, door opleidingen te (blijven) volgen. In 2007 werden we Slaapkenner. Het is mooi om mensen de juiste slaaphouding te kunnen bieden. Een bed is geen aspirientje, maar kan zeker helpen bij de juiste ondersteuning.” Hij houdt van zijn vak. “Ik kom bij mensen thuis om te adviseren. Of het nu om een keukenvloer of de totale inrichting gaat. Eventueel neem ik klanten mee naar leveranciers.”
Gaan voor kwaliteit bleek een goede beslissing. “We verkopen in verschillende prijscategorieën, maar we doen niemand plezier met de onderkant daarvan.”
De crisis overleefden ze goed. “Daarom is de afgelopen jaren de winkel gerestyled. We zijn helemaal op de toekomst voorbereid.”
Touwen is Luxaflexdealer Ommen|Hardenberg en heeft een nieuwe Luxaflexshop. “Daarmee laten we alle producten op raambekledingsgebied zien. Inclusief de meest moderne electrische spraakgestuurde bedieningen.”
Het is echt een familiebedrijf. Echtgenote Grietje zorgt voor styling en onderhoud. Zus Marion is het gezicht van de winkel. “Al vanaf 1989!” Ook zoon Ferdinand werkt er; en al net zo enthousiast als zijn vader. ”Mensen kiezen hier in de winkel iets op een klein staaltje uit en ik maak daar graag iets moois van bij hen thuis. Ik ga voor de ‘wow-factor.’ Zodat ze zeggen; ‘Wat is het móói geworden,’ “ lacht Ferdinand.

Op 14 en 15 december is er open huis. “Wie iets te vieren heeft mag trakteren. Dat doen we met een hapje en een drankje. We hebben leuke aanbiedingen en de mensen gaan ook niet met lege handen naar huis.”

www.touwenommen.nl

Tekst/foto:Gea Slotman

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.