Home / /

OVC ’21 pakt buit dankzij twee rake hoofdknikken

OMMEN – De eerste reactie van Robin Meijerink was ietwat weifelend op de vraag of de thuisoverwinning tegen Wijster terecht was. “Ja, toch wel, maar het was niet best.” De uitblinker had een groot aandeel in de 2-0 zege, door na de hervatting boven alles en iedereen uit te tornen en met een rake hoofdknik een strakke corner van Dennis ter Burg achter doelman Nick Woering te knikken. Vervolgens moest er tot ver in blessuretijd gewacht worden op de tweede goal. Die kwam op rekening van invaller Jantje Meulenbelt. Wijster drong op dat moment aan en dat was koren op de molen van Meulenbelt, die het vooral moet hebben van zijn snelheid en minder van zijn techniek. Af en toe is er wat ruzie met de bal, maar soms is het zoef, zoef en weg is ie! Je zult er tegenover staan, pfff, ai, ai, ai, dat wordt rennen! En of we hier te maken hebben met een publiekslieveling, elke actie van de jongeling werd luid bejubeld. Hem was niet veel tijd gegund, maar de kans die hem werd geboden door Tyron Schokker liet Meulenbelt zich niet ontnemen. Even kijken, knikken, raak en zo werd voetbal deze middag vooral kopbal, met twee rake hoofdknikken die de beslissing brachten. “Dat levert hem wel een paar biertjes op”, werd aan de kant opgemerkt met een glimlach. “Welnee, hij is nog te jong, dat wordt ranja.”
Het voorval was een van de weinige momenten dat er wat te genieten viel. De veldacteurs hadden niet makkelijk. Een harde wind en bij vlagen striemende regen maakten goed voetbal praktisch onmogelijk. Nadat Justin Meijerink in de openingsfase een droomkans liet liggen, antwoordde Wijster. Een balletje glipte onder de voet van Maurice Mulder en weg was Yoeri Booijink. Kacper Nadozny zag tot zijn opluchting de bal voorlangs schieten. Even later redde de doelman met Poolse wortels de meubelen door eerste een schot van Frank Priet te blokken en zich vervolgens met gevaar voor eigen lijf en leden voor de instormende Booijink te werpen. Met het volk al onderweg naar de koffie had Tyron Schokker de score kunnen openen, maar hij vond zijn meerdere in Woering. Niet lang na de thee kopte voorstopper Robin Meijerink de 1-0 binnen. Die lang bleef staan. Te lang naar mening van de supporters waarvan enkelen het doemscenario ‘Sweel’ in herinnering riepen, toen in de slotfase een 1-0 teniet werd gedaan. Zo niet deze keer, dankzij Jantje M en oké, niet te vergeten Tyron S, die de Derbystar met precisie richting de plaat van Meulenbelt stuurde.

Opstelling: Nadolny; M. Mulder (45. De Wit), R. Meijerink, Van Elburg, Haverkort; J. Biemans (73. Schuurman), J. Meijerink Ter Burg; Schokker, Zandman (85. Meulenbelt), Nouri.
Stand 4E: Pesse 10-25, Hodo 10-24, Titan 11-24, Sweel 11-22, OVC ’21 11-19, KSC 11-18, DSC ’59 10-17, Wijster 11-15, Schoonebeek 11-13, EHS ’85 11-10, VIOS (O) 11-8, Bargeres 10-5, DVC ’59 11-5 (8-23) en Witteveense Boys ’87 11-5 (16-41).

Dennis ter Burg is er na een fel duel bij gaan liggen.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.