Home / /

Uit Hei en Dennen: Groene aanslag balustrade

Het was tobben met het schoonmaakbedrijf X. Zij bedoelen het vast heel goed daar, maar helaas, er moeten nu voor de vierde keer schoonmakers komen om onze balustrade te verlossen van groene aanslag. Er rust bepaald geen zegen op. Het organiseren van personeel en benodigd materieel verliep dit keer buitengewoon moeizaam. Worden we daar boos of moedeloos van? Tja, laten we het “verdrietig” noemen, dat klinkt sympathieker. De eerste keer kwam één bestelauto met kleine ladder aan. Aha, ze zagen het direkt, die ladder komt maar halverwege, maar ze zouden terugkomen met langere ladders. Helaas, die ladders waren wellicht bij andere hoge gebouwen, oké, kan gebeuren.

Het is altijd een gok wanneer ze dan terug komen. Bij de tweede poging kwam er slechts koud water uit de machinerie. Mmmm, tegen groene aanslag heb je echt warm water nodig en de tijd dat ze met een emmer aanbelden voor warm water is voorbij hè. Dat is erg arbeidsintensief. Dus maar weer terug, om een “andere keer” met passender materieel te komen. En laat dat nou vanmorgen het geval zijn. Wij waren uitgelaten van vreugde, het gaat nu echt gebeuren. (Inmiddels zag het balkon er al erg armoedig uit). Ik ontwaarde drie auto’s, waarvan één een heuse warmwaterwagen bleek. Dus spuiten maar……………..

Drie keer is scheepsrecht is het spreekwoord. En gold dat in ons geval ook? De sympathieke voorman van de drie schoonmakers moest mij helaas weer teleurstellen. De betreffende hogedrukspuit bleek buitengewoon heftig te zijn, waardoor de verf van de spijlen bladderde. Ik zag en hoorde de mannen wel met onze kozijnen in de weer. Dat leek goed te gaan. Grappig dat ze Dreft afwasmiddel gebruikten om schoon te maken. Had iets aandoenlijks. Ik bracht verloofde bij thuiskomst op de hoogte van het derde debacle. De rapen waren gaar! Er werd door hem gebeld met het dringende verzoek het geheel schoon te maken en te herstellen. En…………….ze komen dus morgen direkt!!! Dat is een snelle service. Als je zo lang tevreden klant bent bij een bedrijf wens je dat te continueren, het is vertrouwd en je kent het personeel. Het mooie van een lange trouwe verbintenis maakt dat de mate van begrip en geduld hoog is. Wederzijds dus. Het balkon wordt schoongemaakt en hersteld, als er tenminste niet een heftige ijsperiode intreedt.

Dus staan wij morgenochtend vroeg op om het wonder te zien verrichten. Deo volente!

Antoinette

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.