Home / / Saam Welzijn presenteert ‘Het Goede Leven’ voor oudere volwassenen in Dalfsen

Saam Welzijn presenteert ‘Het Goede Leven’ voor oudere volwassenen in Dalfsen

DALFSEN – In september zijn Living Lab teams in een deel van Dalfsen van start gegaan met het gezamenlijk ontwikkelen van leeftijdsvriendelijke producten en diensten ter ondersteuning van het goede leven van oudere volwassenen uit Dalfsen.

Elk team bestaat uit twee of drie studenten van de opleiding Toegepaste Gerontologie en minimaal twee oudere volwassenen. In totaal zijn er vijf teams gevormd. De eerste fase van het Living Lab bestond uit waarderend onderzoek naar de individuele levensverhalen van oudere volwassenen en werd afgerond met een expositie over beelden van het goede leven. Deze thema’s zijn in november gepresenteerd in de Trefkoele.

De thema’s die in kader van ‘Het Goede Leven’ van oudere volwassenen naar voren kwamen zijn: het belang van sociale en intergenerationele contacten, belang van spiritualiteit en geloofsleven, het kunnen behouden van eigen regie, gebruik maken van he reeds aanwezige veelzijdige aanbod, genieten van de nabije natuur, actief of passief deelnemen aan cultuur en het goede leven aan anderen geven.

De expositie vormt op deze manier de opmaat voor het ontwikkelen van toekomstscenario’s voor de wijk Polhaar in Dalfsen. In januari 2019 vinden deze presentaties plaats. Deze toekomstscenario’s zijn de opmaat voor het maken van leeftijdsvriendelijke producten en diensten die in juni 2019 worden gepresenteerd.

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.