Home / Dalfsen Regio / yvonne meijer de snelste in beekse bergen

Afgelopen weekeinde stond de Warandaloop, als onderdeel van het nationaal crosscircuit, in de agenda van de ACO-atleten Yvonne Meijer en Nick Marsman. Het parcours in Beekse Bergen is gelijk aan het parcours voor de Europese kampioenschappen. De EK-veldloop is op zondag 9 december aanstaande en dus een test voor de nationale top.

yvonne meijer de snelste in beekse bergen

Bij de masters presteerde Yvonne Meijer uitstekend op haar 5800 meter. De atlete uit het buurtschap Witharen kon in de eerste omloop prima mee met de eerste vrouwen. Vervolgens verhoogde ze haar tempo en liet de concurrenten haar hielen en rugnummer zien. Weg is weg, de concurrentie zag Yvonne pas weer na de finish. Met vijftien seconden voorsprong op de nummer twee pakte de Witharense goud in een zeer rappe 21.15 minuten.

De korte cross (2300 meter) wordt gevreesd om het zeer hoge tempo dat continu wordt gelopen. Je zou kunnen spreken van een verlengde sprint. Nick Marsman pakte een verdienstelijke vijfde plaats in zijn race. Deze prestatie krijgt meer glans wetende dat hij niet alleen derde Nederlander was, maar de nationale kampioen Thijmen Kuipers voor bleef. Zijn tijd: 6.41 minuten, slechts zeven luttele seconden achter de winnaar.

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.