Home / Dalfsen Regio / wil en beleving moeten omhoog bij sc balkbrug

Sportclub Balkbrug had een rotmiddag in Kraggenburg. Grote spelbreker voor de ploeg van Dik Runherd was Kees Tadema. Goed, hij mag dan de bijnaam ‘Clubhopper’ hebben en dat zal niet zijn vanwege het feit dat hij vastgeroest zit aan Kraggenburg, maar in het onderonsje tussen twee kwakkelende ploegen van klasse 4E was zijn inbreng doorslaggevend.

wil en beleving moeten omhoog bij sc balkbrug

Een uitstekende ‘aankoop’ dus en tegen De Balk in topvorm. “Hij was voor ons niet af te stoppen”, bevestigde Runherd. “Na zo’n twintig minuten versloeg hij doelman Steven Zwiers.” Hé trainer, maar die Zwiers is toch een speler? Dat klopt, maar een oefenmeester moest soms bij absentie van spelers of de keeper improviseren. Vaste doelman Joey Overes had een familiefeest en liet verstek gaan, Zwiers nam de honneurs waar.

“Hij deed het overigens best aardig, aan hem lag het zeker niet. Goed 1-0 bij rust en dan denk je dat er nog wel wat mogelijk is. Ik wilde hoger druk zetten, maar als direct na de pauze de 2-0 valt besef je dat het lastig wordt.” Het is alweer Tadema, die Zwiers voor de tweede keer laat vissen. “Daarna hadden we wel een veldoverwicht, maar we konden niets afdwingen. Het was van onze kant te mat, te vlak. De wil en beleving moeten omhoog, anders redden we het niet.” Door de nederlaag zit Balkbrug in de sores, al is de uitslag tegen de gestaakte wedstrijd tegen FC Ulu Spor (3-0 na een uur spelen) nog niet in de stand verwerkt.

Stand 4A: Steenwijkerwold 6-15, Oranje Zwart 6-13 (17-4), Steenwijk 6-13 (16-10), Wacker 5-12, VWC 6-12, De Blesse 6-10, UDIROS 5-6, RKO 6-6, Ulu Spor 5-5, Kraggenburg 6-4, Balkbrug 5-1 en Aengwirden 6-1.

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.