Home / / Waterschap gaat sloten en duikers controleren

Waterschap gaat sloten en duikers controleren

VECHTDAL – Waterschap Drents Overijsselse Delta controleert in de periode van 19 november tot begin december of de ‘schouwsloten’ en duikers in zijn werkgebied goed zijn schoongemaakt. Dit doen zij omdat achterstallig onderhoud kan leiden tot wateroverlast of beperkingen voor de aanvoer van water. Het gaat om 8.000 sloten met een totale lengte van 2.460 km in het hele werkgebied van het waterschap. Zo’n 60 waterschappers gaan met de iPad het veld in om de sloten en duikers te beoordelen.
Alle kanalen, weteringen en sloten (watergangen) zijn ingedeeld in de categorieën grotere watergangen, kleinere watergangen (schouwsloten) en overig water waar geen schouwplicht op rust. De grotere watergangen onderhoudt het waterschap zelf en de eigenaren en pachters zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de schouwsloten.
Eigenaren en pachters die de sloten en duikers niet of onvoldoende hebben schoongemaakt, krijgen hierover een brief. In december volgt de ‘herschouw’. Wanneer de zaak dan nog niet op orde is, kan het waterschap het onderhoud zelf uitvoeren of uitbesteden aan een loonwerker. De kosten hiervan zijn dan voor rekening van de eigenaar of pachter.

www.wdodelta.nl/najaarsschouw

Lees ook

Park Alerdinck wordt opvangcentrum voor met corona besmette asielzoekers

LAAG ZUTHEM – De gemeente Raalte heeft Park Alerdinck in Laag Zuthem aangewezen als isolatielocatie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.