Home / Dalfsen Regio / warmteactie van de gemeente dalfsen met een jaar verlengd

Wegens groot succes heeft de gemeente Dalfsen de warmteactie met een jaar verlengd. Tot 1 november 2019 kunnen inwoners subsidie aanvragen voor een duurzame installatie die het werk van de cv-ketel (deels) overneemt.

warmteactie van de gemeente dalfsen met een jaar verlengd

In het afgelopen jaar werden maar liefst 80 woningen in de gemeente Dalfsen met behulp van de subsidie van de gemeente Dalfsen voorzien van een duurzame warmte-installatie. Inwoner de heer Zielman: “Het is een extra zetje, samen met de landelijke subsidie. Dat het op zo’n manier wordt gestimuleerd, vind ik goed!”

De warmteactie geldt op de volgende apparaten die cv-ketel (deels) kunnen vervangen:
• Pelletkachels
• Zonneboilers
• Warmtepompen
• Biomassaketels

Voor het geheel vervangen van een gasketel staat €1.500 subsidie. Voor een gedeeltelijke vervanging van de gasketel staat €500 subsidie. Bovenop deze subsidie kunnen inwoners nog in aanmerking komen voor de landelijke subsidie ISDE, wat voor een gasloze installatie al gauw een totaal van €3.000 subsidie betekent.

Wie warmtesubsidie wil aanvragen kan contact opnemen met het Energieloket van de gemeente Dalfsen op telefoonnummer 14-0529. Op www.dalfsen.nl/warmteactie is meer te lezen. De warmteactie loopt tot 1 november 2019.

Lees ook

Klimaatverandering vraagt grote aanpassingen

REGIO – Op 20 april gaf het algemeen bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.