Home / Dalfsen Regio / vrijwilligers aan de slag op het varsenerveld

Onder leiding van Henk de Ruiter van Natuur en Milieu de Vechtstreek gingen zaterdag twintig vrijwilligers aan de slag in het natuurgebied het Varsenerveld. Voor de werkploeg aan de slag ging had Thea Dijkema, in de schaapskooi van beeldentuin Witharen, voor koffie met koek gezorgd.

vrijwilligers aan de slag op het varsenerveld

Tijdens de wandeling van de beeldentuin naar het heideveld werd veel wild gespot, waaronder konijnen, buizerds en zelfs een havik. In het veld aangekomen kregen de aanwezigen opdracht om jonge berken en dennen, zogenaamde zaailingen, uit het heideveld te verwijderen.

Tussen de arbeid door was er ruimte voor natuureducatie. Zo ontdekte een van de vrijwilligers een paar vreemd uitziende paddenstoelen. Henk de Ruiter werd er als natuurkenner, door ontdekker Jan van Benthem, bij geroepen. Volgens Henk betrof het heideknotsen.

Omstreeks 13.00 uur was zo’n beetje alle onrechtmatigheid uit het veld verwijderd en werden de aanwezigen, door raadslid annex natuurwerker Gerrit de Jonge getrakteerd op gehaktballen, stevig van structuur, warm van temperatuur en van het formaat tennisbal.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.