Home / / Voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge gastspreker tijdens sponsoravond

Voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge gastspreker tijdens sponsoravond

NIEUWLEUSEN – Afgelopen donderdagavond hielden de besturen van de voetbalverenigingen s.v. Nieuwleusen, s.v. Dalfsen, ASC‘62 en FC Dalfsen gezamenlijk een avond voor hun sponsoren.

Deze vond plaats in het nieuwe clubhuis van s.v. Nieuwleusen. Voorzitter Erwin van Leussen verontschuldigde zich in zijn welkomstwoord voor het feit dat het clubhuis nog niet helemaal klaar was. Er werd een korte uitleg gegeven over de totstandkoming en bouw van het nieuwe clubhuis. Om de bouw van het nieuwe clubhuis voor s.v. Nieuwleusen mogelijk te maken had de vereniging een aantal acties waaronder ‘een stoel voor het goede doel’ gehouden. Deze actie hield in dat sponsoren, leden en andere belangstellenden een stoeltje konden kopen voor de nieuwe tribune. Afgesproken was dat Nieuwleusen voor ieder verkocht stoeltje 5 euro doneerde aan een goed doel. De totale opbrengst voor de goede doelen bedroeg 1500 euro. De voorzitter van de sponsorcommissie van Nieuwleusen reikte drie cheques van ieder 500 euro. De goede doelen die gekozen waren zijn: Stichting motorrijders voor gehandicapten, Lokaal initiatief ter bestrijding van de spierziekte ALS en Lokaal initiatief ter bestrijding van kanker. Marcel Brasjen, Karin de Weert en Dicky Schoemaker waren namens hun Goede Doelen aangenaam verrast en namen de cheque in ontvangst. Zij waren allen blij verrast met deze geste en het bedrag was een welkome aanvulling om enkele wensen te realiseren.

Na de pauze gaf voorzitter Ronald Booijink van de fusieclub Dalfsen een uiteenzetting hoe FC Dalfsen tot stand was gekomen. Stapsgewijze ging hij in welke hobbels genomen moesten worden om de jeugd van ASC’62 en s.v. Dalfsen samen te voegen. Het was in het begin wel even moeilijk om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, maar er staat nu, met veel overleg, een goede organisatie. “Wij waren er allemaal van overtuigd dat deze samenvoeging voor het voetbal in Dalfsen de beste optie was. 575 jeugdspelers in 44 teams spelen in diverse klassen en bijna alle teams doen mee om de koppositie. We kijken met tevredenheid terug”, aldus Booijink. Evenals andere jaren bij een sponsoravond was ook deze keer een aansprekende gastspreker uit de voetbalwereld uitgenodigd om te vertellen over zijn ervaringen en anekdotes uit het verleden. Ditmaal was dat voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge. Luinge, met Drentse tongval en een recht voor zijn raap mentaliteit, vertelde de ene na de andere anekdote uit zijn carrière. Zo stuurde hij ooit een fulminerende Foppe de Haan naar de tribune en staakte hij een wedstrijd omdat er papier op het veld werd gegooid. Ook zijn aanvaringen met trainer Louis van Gaal en de ‘grote’ machtige KNVB gaven een kijkje in de voetbal wereld en de persoonlijke beleving van een topscheidsrechter. De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond.

Vertegenwoordigers van drie goede doelen te weten, St. motorrijders voor gehandicapten, Stichting ALS en lokaal initiatief voor kanker bestrijding, ontvingen ieder een cheque t.w.v. 500 euro.

Verslag/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.