voorbeschouwing marienberg asv57

Tekst: Alfred Dorgelo

Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor de Aadorper Sport Vereniging (ASV’57) uut… natuurlijk Aadorp, onder de rook van Almelo. Op sportpark ’t Heuveltje, waar onze tegenstander van komende zaterdag resideert, viel er afgelopen week een lach en een traan te noteren. Traan: Hero Brinkman, erelid van de zwartwitte club, overleed zaterdagmiddag vlak voor het duel ASV’57 – Bergentheim toch nog vrij onverwachts op 83-jarige leeftijd. Hij was een rasechte ASV’er en een markante persoonlijkheid, zo valt er te lezen op de website van de Aadorpers. Bij deze wil ik namens V.V. Mariënberg zijn vrouw, (klein)kinderen, familie, vrienden, kennissen en de club ASV’57 van harte condoleren met dit enorme verlies en veel sterkte de komende tijd.

Lach: Toch zou ook Hero apetrots zijn geweest op het resultaat wat vervolgens zijn ASV op de mat legde tegen Banthum op dag dat hij het aardse verkoos voor het eeuwige. Ze wonnen dik verdiend met 4-1 van de Moscou-bewoners, misschien wel als een soort laatste eerbetoon en saluut aan clubman Hero Brinkman die ruim zestig jaar lid was van ASV’57.

Reporter Stoffer memoreerde het mooi. De overwinning had hem zeker een grote grijns bezorgd en na afloop had Hero vast extra genoten van het glaasje bier aan de stamtafel, Proost! Waarvan Akte!

Het kan verkeren, Bredero zei het ooit. Vorig seizoen eindigde ASV’57 op de 10e plek. Wij wonnen twee keer van ASV’57. Op 14 april enigszins met wat geluk (3-2 winst) en zaterdag 27 januari jl. waren we, ondanks een heel elftal in de lappenmand, nog met 0-2 te sterk in een koud Aadorp. Nu zwakke broeders als RKSV, Drienerlo en Achilles naar de kelder van de 4e klasse zijn gebonjourd vulden vele voetbalkenners ondermeer ASV’57 op het formuliertje in als eventuele kandidaat voor de onderste regionen. Niets blijkt voorlopig minder waar. Want ASV’57 baarde de laatste twee weken opzien door gewoon te winnen van OZC Ommen en vorige week van Banthum.

Dat is geen kattepis, wat ik oe brom! Want beide clubs uit het Vechtdal zijn serieuze kanshebbers voor een plek bij de eerste drie. Was bijvoorbeeld Banthum dan zo slecht en ASV’57 zo goed?

De vraag stellen is ‘m nog niet beantwoorden. De verslaggever uut Banthum sprak van een off-day, van een wedstrijd die je er een keer tijdens het seizoen tussen hebt zitten. Maar ik sprak ook een kritisch volger van The Green Pride met een behoorlijk groen hart. Die vond ASV’57 gewoon een goede ploeg. Tja, de waarheid zal wel weer ergens in het midden liggen, halverwege Westerhaar of zo…Wat ik wel weet is dat de zeurvitter van onze gasten sprekend lijkt op Marcel Jaspers van de Beerzerhaar. Serieus, de vorige keer dacht ik nog, die Jaspers is de weg kwiet dat ik hem tegen het bevallige lijf liep op sportpark ’t Heuveltje in Aadorp.

Maar ja, iedere weg leidt naar Rome, duzz ook die weg voor joe veur het huus, dus eigenlijk leiden alle wegen naar Rome en als je maar door blijft rijden dus ook uiteindelijk naar het Westerpark, is het cirkeltje weer rond. Misschien is ASV’57 wel de ‘Dark Horse’ van deze competitie. Onberekenbaar. Wie zal het zeggen. Zo gemakkelijk als vorig jaar zal het vast niet meer gaan. Die valse bescheidenheid past ons trouwens ook niet.

De ploeg van trainer René de Visscher heeft de wind in de zeilen, vooral ene Chanaël Wassink moeten wij in de gaten houden als ik de geleerden mag geloven.

Wij zijn op de weg terug. Vorige week werd er een dikverdiende zege behaald in Nijverdal tegen Door Eendracht Sterk. Hartverwarmend was de inzet van onze 11 bikkels binnen de lijnen, de zege was oh zo welkom. De hunkering was voelbaar. Maar we beginnen weer op nul. Rendementen uit het verleden bieden geen garanties voor een roodzwarte toekomst. Er zal wederom geknokt moeten worden voor elke meter. We zullen moeten laten zien dat wij de baas zijn in eigen huis!

Dat klusje is wel toevertrouwd aan Niels van ’t Hoog, die heeft zijn strijdplan vast al klaar! Natuurlijk gokken wij op een 3-1 zege. Het duel staat onder leiding van de heer Jaap Siertsema en die zal om half drie (14.30 uur) voor het eerst op zijn fluit blazen, dat doen die scheidsrechters hè.

Succes mannen en alvast veule wille! Op jacht naar de eerste thuiszege van het seizoen. Joah, mag wel zo

Alfred Dorgelo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.