Vilsteren snel uitgeraasd tegen Kuinre

VILSTEREN – De pikstart van Vilsteren had op de vertrouwde Molenesch geen passend vervolg. Er stonden nog geen twee minuten op de klok of de armen konden al richting het loden hemelzwerk. Vanuit een corner van Jari Vlierman knalde Niels Noordman de Derbystar tegen de touwen. Wat een begin! “Maar het vervolg bleef uit”, keek Hendri Zwinselman, oefenmeester in Vilsterse dienst terug. “We hadden zeker voor tachtig procent balbezit vijf, zes dikke kansen, maar konden de score niet uitbreiden. Die laatste man van hun is 53 jaar, dus ik wilde de zaak forceren met twee snelle jongens op de flank.” Die voetbaloude man is Jan Aris Goede en deze noot was niet te kraken voor Vilsteren, dat ondanks het overwicht niet in topvorm verkeerde. Tja, 1-0 blijft link en dat kwam uit halverwege het tweede bedrijf. Een hoekschop zeilt over alles en iedereen heen en belandt bij de tweede paal ideaal voor Mark Jonkers. Die brengt met en simpel hoofdknikje de bezoekers uit het voormalige havenstadje langszij. “Ik beschouw het gelijke spel als twee verloren punten”, treurde Zwinselman, die de complimenten vooral uit liet gaan naar arbiter Van der Wal. “Die werd op het laatste moment opgeroepen als invaller, maar kwam helemaal vanuit Lemmer om op zijn vrije dag te fluiten. Foutloos. Alle respect.”
Stand 5A: Hoonhorst 9-25, IJhorst 9-22, DVSV 9-21, BEW 9-19, Giethoorn 9-16, Old Forward 9-15, Vilsteren 9-14, Uffelte 9-13, Scheerwolde 9-12, Kuinre 9-9, Blankenham 9-8, Wapserveen 9-4, Diever/Wapse 9-2 en Willemsoord 9-0.

Verslag/foto: Willem Lampe

(Archief)foto: De vijtigplusser Jan Aris Goede is nog altijd een rots in de defensie bij Kuinre, ook Vilsteren kwam niet door de afweer van de bezoekers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.