Vilsteren onderuit tegen kampioenskandidaat IJhorst

VILSTEREN – In klasse 5A is IJhorst de enige ploeg die koploper Hoonhorst nog enigszins kan bijsloffen. De afstand bedraagt drie punten. Vilsteren kon streekgenoot Hoonhorst een handje helpen door IJhorst op eigen terrein schade toe te brengen.
Zo ver kwam het niet. Hoewel de formatie van Hendri Zwinselman de thuisclub best pijn had kunnen doen. “Het was een stevig potje”, verklaarde de oefenmeester van de bezoekers na afloop. “IJhorst is een terechte kampioenskandidaat. Fysiek sterk en genadeloos in de afronding. Ze speelden het net even wat slimmer dan wij. Tot de 1-0 waren we niks minder, maar we worden twee keer in de tegenaanval genadeloos afgestraft.”
Het is Erik Wielink die de score open breekt en op slag van rust tilt Winne Meijer de stand naar 2-0. “Toch zag ik best mogelijkheden, maar het geloof was achteraf gezien en volgens mij groter vanaf de kant dan in het veld.” Na de 3-0 van Wielink kan Jelle Niens eindelijk antwoorden namens de gasten. Nick Smilde repareert echter razendsnel de schade. 4-1 wordt lastig, heel lastig. Wouter Mars brengt de geelhemden iets dichterbij, maar verder dan deze 4-2 laat de thuisclub het niet komen.
Stand 5A: Hoonhorst 8-22, IJhorst 8-19, DVSV 8-18, BEW 8-16, Old Forward 8-15, Giethoorn 8-13 (22-20), Uffelte 8-13 (17-16), Vilsteren 8-13 (21-21), Scheerwolde 8-12, Kuinre 8-8, Blankenham 8-5, Wapserveen 8-4, Diever/Wapse 8-2 en Willemsoord 8-0. Wouter Mars op weg naar 2-4.

Verslag/foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.