Home / Dalfsen Regio / usv schiet den ham uit de beker

Na de 2-2 tussen USV en Den Ham moesten penalty’s voor de beslissing zorgen. Het publiek was bij het nieuwe ABBA-systeem al snel de draad kwijt. Maar toen keeper Martijn Scheper de inzet van Den Ham collega Jeffrey Ekkel stopte, draaide USV de ‘The winner takes it all’. Den Ham verloor de slag en vond in het halfduister van sportpark Hulsterlanden zijn ‘Waterloo’.

usv schiet den ham uit de beker

Tekst: Ben Schuurman
Foto: Peter Meijerink

USV had tegen de favoriete 2e klasser niets te verliezen en zocht vanaf de aftrap brutaal de aanval. Den Ham schrok even, maar bij de eerste de beste aanval van de gasten toonde Roy Zorgdrager zijn klasse. Met een subtiel lobje gaf hij Martijn Scheper het nakijken (0-1). Den Ham wilde en kreeg meer. Matig opbouwen van USV werd in de 18e minuut opnieuw afgestraft door Roy Zorgdrager (0-2). USV keek bezorgd naar het scorebord, maar dat kwam pas in de 41e minuut weer in beweging. Niek Hamers haalde knap de achterlijn en zijn voorzet werd binnengegleden door Dennis van der Veen (1-2).

Ook na rust was het meeste balbezit voor Den Ham. De snelle zijkanten waren dreigend, maar USV bleef overeind. En meldde zich ook steeds vaker voorin. Jonatha Cesario had het bekerstuntje op zijn schoen terwijl Dennis van der Veen rakelings naast kopte. Toen arbiter Moeken vlak voor tijd de 1-3 van Den Ham annuleerde wegens buitenspel, zette USV voor de laatste keer aan. Leon Kooiker slingerde een corner voor het doel, waar Jeffrey Ekkel zich volledig op verkeek (2-2).Tijdens de penaltyserie lieten beide teams een misser noteren, waarna de keepers in een rechtstreeks duel de slotscène verzorgden. Met uiteindelijk een glansrol voor Martijn Scheper.

USV wil komende zondag deze opsteker graag een vervolg geven in en tegen Mildam. Aanvang 14.00 uur. De bus vertrekt om 12.00 uur

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.