Home / / Uitslagen kleindierenshow OKPV

Uitslagen kleindierenshow OKPV

GIETHMEN – Van 14 t/m 16 november vond in De Olde Stal aan de Hogeveldsweg 2 in Giethmen de jaarlijkse kleindierenshow van de Ommer Konijnen- en Pluimveefokkers Vereniging (OKPV) plaats. Er waren in totaal 256 konijnen, cavia’s, kippen en sierduiven te bewonderen in veel rassen en kleurslagen.

Alle dieren werden door een deskundige jury gekeurd op raskenmerken, conditie en verzorging. Maar liefst vier keer werd het predicaat ‘Uitmuntend’ toegekend door de jury. Op woensdagavond werd de tentoonstelling geopend door Dick Boers, voorzitter van Kleindierliefhebbers Overijssel en werden de prijzen aan de winnaars uitgereikt. Ook was er de trekking van de grote verloting.
Bij de konijnen was de hoofdprijs voor Henk Houpst met een Polish wit roodoog. Reserve kampioen bij de konijnen was een Duitse Hangoor de Comb. Hangoren uut Loozen (fam. Borger). Het mooiste konijn in de C-klasse (jonge dieren) was van Gerard Koekkoek met een witte Vlaamse Reus. Miryam Dekkers had de mooiste cavia met een Lunkarya.
Bij de grote hoenders was Berend Klein winnaar met een Orpington buff en bij de dwerghoenders was Gerard Koekkoek winnaar met een lakenvelderkriel.
De fraaiste sierduif had Comb. Kouwen met een Kingduif.
Winnaars van de jeugdleden waren: Zarende Gunnink (konijn), Jarn Gunnink (dwerghoen), Mariesa Gunnink (cavia) en Jasper Tuten (sierduif).
De collectieprijs voor de senioren met vier dieren werd gewonnen door Henk Houpst en bij de jeugd won Zarende Gunnink deze prijs met drie dieren.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.