uit hei en dennen kleinzoon

Er is één nogal flink probleem. Hij moet dan zindelijk zijn. En dat is nog even een dingetje……………Sinds een jaar staat er een fraai potje bij z’n speelgoed en daar wenst hij dus niet op te zitten, laat staan z’n behoefte te doen. Kom nou, daar zijn die fantastische drooghoudende peuterpampers toch voor. Nee, een luier is prima, maar zelfs een luierbroekje wordt onder groot misbaar afgekeurd.

Ergo, er treedt een flink probleem op. Wordt hij dan gedwongen het luierbroekje te dragen? Rare opmerking, hij wil het immers niet! Ik bemoei mij er niet mee hè, ik kom iedere maandag naar dochter en bewonder de talenten van kleinzoon, maar laat me niet uit over opvoedingsmaatregelen. Of dat soms moeilijk is? Ach, het went. Het is niet mijn taak hem op te voeden en om nou te zeggen dat ik er zelf zo’n ster in was, nee. Ja, ze wisten exact wat wel en niet mocht/moest. Hielden ze zich daar niet aan, werden er maatregelen genomen. Dus toen dochter van vijf zich ‘s morgens niet wenste uit te kleden, zette ik haar onder luid protest met pyama in het badwater. Dat weet ze me nòg uitvoerig te verwijten. Nee, deze oma/mama zegt niets en houdt zich op de vlakte.

Zo wil kleinzoon als lunch een broodje brie met honing en walnoten, net als z’n mama. Na twee happen verdwijnt het broodje in de altijd nabije labrador. Er worden alternatieven aangeboden, maar die wijst hij korzelig af. Wil hij dan een puddingbroodje? Ja hoor, de pudding wordt er uit gelepeld en het broodje verdwijnt in de bek van Robbie. Zeg ik hier iets van? Driewerf nee.

Ik wil graag iedere week genieten van dochter en kleinzoon en het belang van grootouders ten aanzien van de opvoeding moet nihil blijven. Gaan we oma uitzwaaien, vraagt dochter aan zoontje. Tuurlijk, maar dan moet hij z’n schoentjes of laarsjes aan en dat wil hij dan niet hè. Dan wordt er gesoebat, dus niet “kom op, trek je schoenen aan”, maar smeekbeden van mama. Tja, dat zijn zo de opvoedmethoden van NU, je overlegt met je kind en als hij/zij niet instemt gebeurt het niet.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.