uit hei en dennen familieweekend

Drie Duits sprekende kleinzoons van 11, 6 en 4 en één kleinzoon van bijna 4 jaar, die Fries en Nederlands spreekt. Wat heel erg opviel, was hun weerzin om deuren dicht te doen. Onze hall is onverwarmd, dus komt er steeds een ijselijke kilte in de kamers. Ze zijn alle vier aanhankelijk, en dat is heerlijk. Friese kleinzoon moest even wennen aan de drukte, omdat hij, zoals hij zelf aangeeft “een beetje verlegen is”. Het moment dat beide dochters elkaar, na anderhalf jaar weer zagen was zo ontroerend. Ze omarmden elkaar lange tijd heel stevig. Ik zag hun betraande ogen en dan houd ik het ook niet droog. Moeder is dan trots hoor, lekker tussen de twee dochters, zo’n rijk mooi warm gevoel! Er werden kado’s gewisseld en verhalen aangehoord. De vier jongetjes renden de drie trappen op en af, terwijl onze hondjes dekking zochten in de bibliotheek.

Sinterklaas zou om 1600 uur aankomen, dus tijdig naar het centrum. De drie duitse jongens hebben geen notie van Sinterklaas en zwarte Piet. Bij hen komt de Weihnachtsmann met kadootjes, die hij onder de kerstboom legt. Eerst even met dochters naar modewinkel Daan, waar ze beiden altijd slagen. Ik zit dan te stralen van trots, mijn slanke lange mooie meisjes in maat 36. En dan staat alles mooi hè, echt beeldschoon. Mmmm meisjes……..ze zijn 41 en 43 jaar, maar als ze in zo’n prachtig kort rokje met aansluitend truitje uit de paskamer komen, schitterend, echt waar. Wat waren ze verrukt over de vele veranderingen in Ommen. De jongetjes mochten allemaal een kado uitzoeken bij de winkel van Michiel. Daar namen ze de tijd voor. Nog even naar Jipp om daar het beroemde broodje Ommen te nuttigen, Italiaanse schoonzoon noemt het broodje Hommen. Sinterklaas en de Pieten werden enorm enthousiast bewonderd. Geen wanklank gehoord over zwarte Pieten!!!

Dochters met hun kroost bleven slapen. Volgende dag heerlijk met z’n allen in het bos gewandeld. Daarna vertrok dochter weer naar Frankfurt en andere dochter naar Friesland. Wat voelt het huis dan leeg, maar………ook wel weer fijn en vooral rustig.

Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.