Home / / Tijdelijke ontheffing De Kleine Kornuiten tot eind 2020

Tijdelijke ontheffing De Kleine Kornuiten tot eind 2020

DALFSEN – Kinderopvang De Kleine Kornuiten krijgt van de gemeente Dalfsen voor de laatste maal een ontheffing voor de tijdelijke units die in gebruik zijn voor de opvang. De ontheffing is tijdelijk en geldt tot oktober 2020. De tijdelijke ontheffing geeft het kinderdagverblijf in het buitengebied de kans om het komende jaar de mogelijkheden voor een permanente bebouwing te onderzoeken.

De familie Noordman startte het kinderdagverblijf De Kleine Kornuiten aan de Hofmanssteeg in oktober 2010 als een nevenactiviteit, naast het melkveebedrijf. De familie kreeg toestemming voor maximaal 55 kinderen in de dagopvang. Vanaf het begin was het kinderdagverblijf een succes, veel ouders kozen voor deze opvang, waarbij het boerenleven en het buitenleven centraal staat.

Er was al snel behoefte aan uitbreiding en daarom verleende de gemeente vergunning voor nieuwbouw en enkele tijdelijke units. Sindsdien biedt De Kleine Kornuiten dagelijks opvang aan gemiddeld 90 kinderen. Daarnaast biedt de instelling op twee dagdelen opvang voor kinderen met een lichte zorgvraag.

De gemeente wil nu de tijdelijke vergunning verlengen tot oktober 2020. Dat is de maximale termijn. In de tussentijd moet duidelijk worden hoe de toekomst van de Kleine Kornuiten eruit gaat zien. De familie Noordman is tevreden met de gekozen oplossing: ‘Deze termijn geeft ons de tijd om goede afwegingen te maken over de toekomst van het kinderdagverblijf. Deze keuze heeft met name betrekking op een mogelijke nieuwe investering voor de huisvesting ter vervanging van de units.’

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.