Home / Dalfsen Regio / ter stal en stoutjeans de pioniers van het 11 aprilplein

Vrolijk wapperende trossen met oranje ballonnen geven al aan dat er iets feestelijks aan de hand is. De inwoners van Ommen moesten lang hun geduld bewaren. De contouren van het vernieuwde 11 Aprilplein waren vanachter strenge hekken al wel zichtbaar, maar het was tot hier en niet verder.

ter stal en stoutjeans de pioniers van het 11 aprilplein

Tekst/foto’s: Willem Lampe

De bouwactiviteiten zijn ondertussen zo goed als voltooid. De hekken zijn verwijderd en de eerste huurder heeft een gloednieuw pand betrokken. Kledingzaak Ter Stal was de eerste die de deuren opende. Dat was op de eerste dag van november. Op zeer korte termijn volgen Stout!Jeans en The Phone House. Boerderijwinkel De Meisjes van Ommen heeft tijdenlang in de aanloop naar ‘de bouw’ gezeten, maar is ook weer ontsloten en goed bereikbaar van zowel de zijde van de Markt, als die van de Varsenerstraat.

Nog niet alle ruimtes zijn verhuurd, maar Evert van Slooten laat namens projectontwikkelaar Artica in de Stentor weten er vertrouwen in te hebben de nu nog beschikbare winkelruimtes snel vol lopen.

En zo krijgt het 11 Aprilplein dan eindelijk de uitstraling die het verdient. Het plein verwijst naar 11 april 1945, de bevrijding van Ommen na een jarenlange bezetting door nazi-Duitsland. Het plein verloederde door de jaren heen. Er stonden containers, fietsen, bouwafval, kortom was gedegradeerd tot een verdomhoekje. Nu mag het plein, in de praktijd een doorgang of doorsteek, weer gezien worden.

Ontwikkelaar Artica heeft dit project weliswaar zo goed als afgerond, maar blijft in Ommen actief. Aan de boorden van de Vecht moet nog een appartementencomplex verrijzen en aan de Markt een horecapaviljoen. Als dat af is, is Ommen tot in lengte van jaren verzekerd van een aantrekkelijk en warm kloppend hart.

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.