Home / / Talentvolle gymnasten Energy Ommen zoeken trainster

Talentvolle gymnasten Energy Ommen zoeken trainster

OMMEN – Wie lekker aan gymnastiek wil doen, is bij Energy Ommen meer dan welkom. Wie bovengemiddeld lenig is, alles voor de sport over heeft en ambities koestert kan zelfs doordringen tot de wedstrijdselectie.

Louise Huizing en Iris van der Veen zijn twee super lenige deerntjes die al jaren deel uit maken van de prestatiegroep van zo’n vijftien gymnasten. Na een flink aantal kwalificatiewedstrijden mochten twee teams (in totaal vijf personen) van Energy Ommen zelfs meedoen aan de landelijke eindstrijd acrogym in het Brabantse Oss. Een meer dan verdienstelijke negende plek was het eindresultaat, welke gelijk meer glans krijgt als je spreekt van de beste van Overijssel. Niet gek. Lange niet gek zelfs, maar op de achtergrond pakten donkere wolken zich samen. Trainster Lisa Wessels, naast ter zake kundig tevens bloedfanatiek, kreeg ander werk. De dagelijkse beslommeringen namen dermate veel tijd in beslag dat de coach uit Hardenberg geen ruimte zag om de acrogymnasten uit de Vechtstad te begeleiden. “Balen”, bevestigt Huizing. “We trainden sowieso twee keer in de week. Soms drie keer. Die negende plek in Oss was een beloning voor alle tijd en energie die we er in steken. Jazeker, ook een verrassing. Nu zitten we zonder trainer en loop je de kans dat de prestaties teruglopen. Daarom hebben we contact gezocht met DOS in Rijssen. Daar kunnen we terecht om te trainen. We willen graag op niveau blijven.”

Misschien eventjes ter verduidelijking, acrogym is spektakel van de bovenste plank: acrobatische sprongen, menselijke piramides, pirouettes, gooien, draaien en smijten met lichamen, maar dat wel stijlvol natuurlijk, kortom een combinatie van circus, dans, gymnastiek en turnen. Alle oefeningen worden op muziek uitgevoerd in twee, drie of viertallen.

“Dat reizen is wel een gedoe”, vult Iris aan. “Maar goed, je moet er wat voor over hebben. Goede begeleiding is super belangrijk.” Louise is in bezit van een C-licentie en traint gymnasten-in-de-dop. Iris is bezig haar brevet te halen en staat haar teamgenote terzijde. Het moge duidelijk zijn dat de twee hun club een warm hart toedragen. De lenige gymnasten keren per omgaande retour als een fanatieke, bevlogen trainer heil ziet in de talentvolle groep. Daarmee zou een wens van de meiden uitkomen. En niet alleen van Louise en Iris, ook van clubicoon Henk Kampman. “Deze meisjes hebben keihard gewerkt om op dit hoge niveau te komen. Er zit veel kwaliteit in en ook nog wel de nodige rek. Ze hebben het in zich om nog beter te worden, maar dan is goede begeleiding en training noodzakelijk. We hebben het via de bond geprobeerd, maar dit interview mag gezien worden als oproep. Wie weet lukt het op deze manier een trainer/coach te vinden.”

Vacature train(st)er Acro en toestel

Energy Ommen is per direct op zoek naar een enthousiaste train(st)er voor de acro & toestel selectie. Gymnastiek diploma-niveau 3 is hierbij vereist.
Bij interesse graag een mail naar info@energy-ommen.nl. Zie ook www.energy-ommen.nl.

Iris van der Veen en Louise Huizing, naast topgymnasten tevens trainsters van de jonge talentjes van Energy Ommen. (Tekst: Willem Lampe)

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Home / Dalfsen Regio / talentvolle gymnasten energy ommen zoeken trainster

Wie lekker aan gymnastiek wil doen is bij Energy Ommen meer dan welkom. Wie bovengemiddeld lenig is, alles voor de sport over heeft en ambities koestert kan zelfs doordringen tot de wedstrijdselectie. Louise Huizing en Iris van der Veen zijn twee superlenige deerntjes die al jaren deel uit maken van de prestatiegroep van zo’n vijftien gymnasten.

talentvolle gymnasten energy ommen zoeken trainster

Na een flink aantal kwalificatiewedstrijden mochten twee teams (in totaal vijf personen) van Energy Ommen zelfs meedoen aan de landelijke eindstrijd acrogym in het Brabantse Oss. Een meer dan verdienstelijke negende plek was het eindresultaat, welke gelijk meer glans krijgt als je spreekt van de beste van Overijssel. Niet gek. Lange niet gek zelfs, maar op de achtergrond pakten donkere wolken zich samen. Trainster Lisa Wessels, naast ter zake kundig tevens bloedfanatiek, kreeg ander werk. De dagelijkse beslommeringen namen dermate veel tijd in beslag dat de coach uit Hardenberg geen ruimte zag om de acrogymnasten uit de Vechtstad te begeleiden. “Balen”, bevestigt Huizing. “We trainden sowieso twee keer in de week. Soms drie keer. Die negende plek in Oss was een beloning voor alle tijd en energie die we er in steken. Jazeker, ook een verrassing. Nu zitten we zonder trainer en loop je de kans dat de prestaties teruglopen. Daarom hebben we contact gezocht met DOS in Rijssen. Daar kunnen we terecht om te trainen. We willen graag op niveau blijven.”

Misschien eventjes ter verduidelijking, acrogym is spektakel van de bovenste plank: acrobatische sprongen, menselijke piramides, pirouettes, gooien, draaien en smijten met lichamen, maar dat wel stijlvol natuurlijk, kortom een combinatie van circus, dans, gymnastiek en turnen. Alle oefeningen worden op muziek uitgevoerd in twee, drie of viertallen.“Dat reizen is wel een gedoe”, vult Iris aan. “Maar goed, je moet er wat voor over hebben. Goede begeleiding is superbelangrijk.” Louise is in bezit van een C-licentie en traint gymnasten-in-de-dop. Iris is bezig haar brevet te halen en staat haar teamgenote terzijde. Het moge duidelijk zijn dat de twee hun club een warm hart toedragen. De lenige gymnasten keren per omgaande retour als een fanatieke, bevlogen trainer heil ziet in de talentvolle groep. Daarmee zou een wens van de meiden uitkomen. En niet alleen van Louise en Iris, ook van clubicoon Henk Kampman. “Deze meisjes hebben keihard gewerkt om op dit hoge niveau te komen. Er zit veel kwaliteit in en ook nog wel de nodige rek. Ze hebben het in zich om nog beter te worden, maar dan is goede begeleiding en training noodzakelijk. We hebben het via de bond geprobeerd, maar dit interview mag gezien worden als oproep. Wie weet lukt het op deze manier een trainer/coach te vinden.”

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.