Home / / Taalpunt zoekt taalcoaches

Taalpunt zoekt taalcoaches

Onlangs zijn er weer 13 vrijwilligers uit onder andere Gramsbergen, Mariënberg, Dedemsvaart en Hardenberg gecertificeerd. Ze zijn nu officieel taalcoach. Na het volgen van vier trainingsmiddagen kunnen zij nu anderen helpen met het oefenen van de Nederlandse taal.

Tijdens de trainingen komen onderwerpen als lezen, schrijven, spreken en luisteren aan bod. Door deze trainingen kunnen zij laaggeletterden helpen met de taal. Laaggeletterde mensen zijn mensen die zich in het dagelijkse leven niet kunnen redden met de taal. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om een TomTom te bedienen, het etiket van een medicijndoosje te lezen of een brief te lezen. Het kunnen ook mensen zijn uit andere landen die hier in Nederland zijn komen wonen.
De coaches kunnen één op één gekoppeld worden aan een persoon om te helpen bij het verbeteren van de Nederlandse taal. Ze kunnen ook ingezet worden bij de Koffie en Taalgroepen waar door middel van gesprekken en taalspelletjes de Nederlandse taal wordt verbeterd. Het taalpunt is nog op zoek naar taalcoaches. Meer informatie is te verkrijgen via taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl of via Hanneke Ardesch, Taalpuntdocent in de gemeente Hardenberg via 0523 -270271.

Lees ook

De Carrousel heeft nieuw seizoensprogramma, in de hoop op betere tijden

OMMEN – Theater De Carrousel in Ommen waagt het erop: het theater heeft een nieuw …

Home / Dalfsen Regio / taalpunt zoekt taalcoaches

Onlangs zijn er weer 13 vrijwilligers uit onder andere Gramsbergen, Mariënberg, Dedemsvaart en Hardenberg gecertificeerd. Ze zijn nu officieel taalcoach. Na het volgen van vier trainingsmiddagen kunnen zij nu anderen helpen met het oefenen van de Nederlandse taal.

taalpunt zoekt taalcoaches

Tijdens de trainingen komen onderwerpen als lezen, schrijven, spreken en luisteren aan bod. Door deze trainingen kunnen zij laaggeletterden helpen met de taal. Laaggeletterde mensen zijn mensen die zich in het dagelijkse leven niet kunnen redden met de taal. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om een TomTom te bedienen, het etiket van een medicijndoosje te lezen of een brief te lezen. Het kunnen ook mensen zijn uit andere landen die hier in Nederland zijn komen wonen.

De coaches kunnen één op één gekoppeld worden aan een persoon om te helpen bij het verbeteren van de Nederlandse taal. Ze kunnen ook ingezet worden bij de Koffie en Taalgroepen waar door middel van gesprekken en taalspelletjes de Nederlandse taal wordt verbeterd. Het taalpunt is nog op zoek naar taalcoaches. Meer informatie is te verkrijgen via taalpunt@bibliotheekhardenberg.nl of via Hanneke Ardesch, Taalpuntdocent in de gemeente Hardenberg via 0523 -270271.

 

Lees ook

De Carrousel heeft nieuw seizoensprogramma, in de hoop op betere tijden

OMMEN – Theater De Carrousel in Ommen waagt het erop: het theater heeft een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.