Home / Dalfsen Regio / succes van de winterkraaien duurt onverminderd voort

Ook de dertiende en veertiende voorstelling van De Winterkraaien, afgelopen donderdag en vrijdag in theater De Voorveghter in Hardenberg, waren weer compleet uitverkocht. Inmiddels hebben al zo’n 5000 mensen deze theaterproductie bezocht. En ook deze keer kwamen veel mensen ontroerd uit de theaterzaal, onder de indruk van deze anderhalf uur durende, melancholieke voorstelling.

succes van de winterkraaien duurt onverminderd voort

Wat De Winterkraaien zo bijzonder maakt is het waargebeurde verhaal over het harde bestaan en de verdrinkingsdood van een aantal veenarbeiders rondom 1900, in het grote onherbergzame veengebied tussen Hardenberg en Vriezenveen, tussen Sibculo en de Lemelerberg. Dit spreekt de mensen in deze omgeving bijzonder aan; men herkent er zijn eigen ‘roots’ in.

Daarnaast is de voorstelling zélf ook heel aangrijpend. De combinatie van weemoedige filmbeelden, bijpassende composities van de hand van dirigent/pianist Gezinus Veldman, en de indringende vertellingen door Thea Kroese in het dialect, trekt een heel breed publiek. Samen met het Chr. Mannenkoor Vroomshoop en de solisten Geerhard Abma op bugel en baritonzanger Nanco de Vries ontstaat dan een gevarieerde muzikale avond waarvan ook de film en de verhalen over de winterkraaien een belangrijke onderdeel vormen.

De organiserende stichting Levend Vroomshoop overweegt een 15e voorstelling op een nog nader te bepalen plaats en datum, mits daarvoor voldoende belangstelling is. Geïnteresseerden kunnen zich vrijblijvend op de wachtlijst laten plaatsen door te mailen naar info@levendvroomshoop.nl of te bellen naar 0546-642191. Inmiddels hebben zich al weer tachtig mensen gemeld.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.