Home / Dalfsen Regio / start telefooncirkels bij saam welzijn

Saam Welzijn Dalfsen gaat van start met telefooncirkels en zoekt hiervoor nog vrijwilligers. De telefoonketen is een simpele maar mooie manier om (alleenwonende) mensen een luisterend oor te bieden en een veilig gevoel te geven.

start telefooncirkels bij saam welzijn

Met een telefoontje van iemand uit de lokale belketen blijft u niet onopgemerkt, maar wordt u gehoord. Als deelnemer van de cirkel hoort u bij een groep mensen die op elkaar let.

Elke week neemt dezelfde persoon contact met u op om te informeren hoe het met u gaat. Even een praatje maken, een luisterend oor, iemand waar u even uw verhaal kwijt kunt. Wordt de telefoon niet opgenomen, dan komt er altijd iemand in actie. U wordt dus niet zomaar vergeten. Dat geeft een veilig gevoel.

Een telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar belt. Dat gebeurt meestal op een vast moment, in een vaste volgorde, zodat u steeds door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende van de lijst. De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van Saam Welzijn.

Dat maakt jouw (dagelijks) telefoontje van onschatbaar belang. Wil je, als vrijwilliger, meedoen? Jouw inzet is van harte welkom. U kunt zich opgeven via email info@saamwelzijn.nl of telefoon 0529 482121.

Zie ook: www.vrijwilligerspuntdalfsen.nl

 

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.