Home / Dalfsen Regio / start nieuwleusen sluit succesvol seizoen af

START Nieuwleusen heeft tijdens de finishparty een succesvol seizoen afgesloten. Het raceteam uit Nieuwleusen besloot het 21e seizoen met beide coureurs in de top drie.

start nieuwleusen sluit succesvol seizoen af

Tekst: Evert Jan Pasman
Foto: JTS Fotografie

Patricia Kok reed haar tweede seizoen op een START motor in de pro-cup 600. Met één overwinning, een tweede plaats en driemaal op de derde trede van het podium, moest ze genoegen nemen met een tweede plaats in de eindrangschikking. Een resultaat waarmee de kampioen van de sportcup 2016 in haar nopjes was. Het tweede jaar in de pro-cup als tweede eindigen met regelmatig podium plaatsen in de races is best een vooruitgang. Met dit resultaat neemt ze wel afscheid van START, volgend seizoen gaat ze verder op een nieuwe Yamaha R6 van het Van der Flier racing team. Ze gaf aan veel geleerd te hebben bij het gezellige maar ook ambitieuze team uit Nieuwleusen en had een mooi aandenken als afscheid.

Ook Danny van der Sluis, uitkomend in de supersport 1000, kende een goed seizoen. Met elke race een podiumplaats, zesmaal de tweede en zesmaal de derde trede, beeindigde hij het seizoen op plaats drie. Kampioen Nigel Walraven was elke race duidelijk de snelste. Volgend seizoen zal van der Sluis weer voor START uitkomen in de Supercup 1000, waarbij hij regelmatig op de ontbrekende trede van het podium wil staan.

Tijdens deze avond werden aan de sponsoren en andere race liefhebbers ook de plannen voor 2019 onthuld. Zo heeft het team de beschikking gekregen over een 300 cc motor. Op deze motor zal een jonge coureur uit Nieuwleusen gaan plaats nemen. De 17 jarige Leon Stolte, al jaren actief op een cross motor, gaat de overstap maken van een Yamaha 125 cc crosser naar de Yamaha 300 wegracer. Hiermee gaat hij uitkomen in de OW cup 300. Voor STichting Aankomend Racetalent Nieuwleusen (START) zal dit het eerste talent worden uit Nieuwleusen.

Ook voor de 600 cc motor hebben zich al coureurs gemeld, namen konden echter nog niet genoemd worden. Het zullen dus drukke tijden worden voor de monteurs van START die op een racedag drie in plaats van twee motoren moeten prepareren. Het team gaat voor het begin van het nieuwe seizoen eerst weer een paar dagen naar Spanje voor een voorjaarstraining, zodat team en (nieuwe) coureurs goed op elkaar ingespeeld aan de start van de eerste race verschijnen.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.