Home / / Sint warm onthaald in Dalfsen

Sint warm onthaald in Dalfsen

DALFSEN – . Zaterdagmiddag, even voor twee uur, arriveerden Sinterklaas en zijn pieten in Dalfsen. Er werd aangemeerd bij de kade van de jachthaven bij het Waterfront.

Honderden kinderen, ouders, opa’s en oma’s stonden de stoomboot al zingend op te wachten. Aan boord stonden de cadeautjes hoog opgestapeld. Niet alle presentjes kwamen aan in Dalfsen. Door de golven vielen er enkele overboord, maar gelukkig waren het algemene cadeautjes en daar heeft de bisschop er altijd veel van bij zich.
Het gezelschap werd muzikaal onthaald door muziekvereniging Excelsior, burgemeester Han Noten en Kuima Duijst van Ondernemend Dalfsen. Dat was in dubbel opzicht een bijzonder moment, want voor Han Noten was het de allerlaatste keer dat hij als burgemeester Sint Nicolaas welkom heette. Het was zelfs één van zijn laatste publieke optredens als eerste burger van Dalfsen. Vanaf de kade bij de jachthaven gingen de gasten uit Spanje, het ontvangstcomité en de kinderen in de richting van het centrum. Vanuit het Koffiesteegje ging de lange stoet linksaf de Prinsenstraat in richting het Kerkplein waar een podiumwagen stond waar de sint-deejay en Maartje Cuppen de goedheiligman en zijn pieten feestelijk ontvingen. Het vertrek van burgemeester Han Noten zorgde in ieder geval bij een van de pieten voor ongeloof en tranen, maar dat duurde niet lang. Omdat het zijn laatste keer was kreeg hij een ketting van pepernoten omgehangen.

Van het Kerkplein gingen de sint en zijn pieten door naar het Emmagebouw, gevolgd door de kinderen en hun ouders en opa’s en oma’s. Daar konden ze bij Sinterklaas en de hoofdpiet langs komen voor een hand, een praatje, een foto of een selfie. Er werden spelletjes gespeeld, er werd gezongen en de kinderen konden vragen wat ze wilden.

De intocht wordt mogelijk gemaakt door de winkeliers in het dorp, enkele ondernemers op het bedrijventerrein en het Sinterklaascomité. Kijk hier op de speciale Sinterklaas-Facebookpagina voor het laatste nieuws.

Foto: Johan Bokma

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.