Home / Dalfsen Regio / saxenburg groep scoort goed op toplijsten

“Onze kwaliteit van zorg in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis maakt duidelijk een sprong voorwaarts en daar zijn wij trots op.” Dat zegt Refik Kaplan, cardioloog en lid Raad van Bestuur van de Saxenburgh Groep, waartoe het Hardenbergse ziekenhuis behoort. Hij verwijst naar de hoge noteringen in recent gepubliceerde onderzoeken naar de kwaliteit van zorg in ziekenhuizen.

saxenburg groep scoort goed op toplijsten

“Laat duidelijk zijn, dat de zorg in alle Nederlandse ziekenhuizen op niveau is,” zo stelt bestuurder Kaplan. “Bij de Saxenburgh Groep echter hebben wij de laatste jaren met z’n allen enorm hard gewerkt aan verdere verbetering van de kwaliteit van zorg en dat betaalt zich uit in de hoge noteringen in de Ziekenhuis Top 100 in De Stentor van vorige week en in de Elsevier lijst van Beste Ziekenhuizen van vandaag (16 november). Weet dat wij op jaarbasis ruim 50.000 unieke patiënten behandelen. Vooral de erg lage sterftecijfers in ons ziekenhuis is iets waar we blij mee zijn. Ook al zullen we het nooit perfect doen, het is wel een teken dat we meer dan de goede kant op gaan en dat de volledige staf en medewerkers met zijn allen werken en zullen blijven werken aan verdere verbeteringen.”

De Saxenburgh Groep staat dit jaar op respectievelijk plek 13 (Ziekenhuis Top 100) en 10 (Elsevier). De onderzoeken baseren zich op cijfers die ziekenhuizen moeten aanleveren bij de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd en andere publiek beschikbare informatie. Uit de cijfers blijkt onder andere, dat in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis elke chemobehandeling bij borstkanker binnen de gestelde termijn start, dat er geen enkele infectie na het plaatsen van een heup- of knieprothese is en er geen onherroepelijke complicaties na een darmoperatie zijn. Het HSMR-cijfer (sterftecijfer) na een darmoperatie is nul.

 

Lees ook

Mondhygiëne

Vier keer per jaar onderwerp ik mij vrijwillig aan een schoonmaakbeurt voor mijn (eigen) tanden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.