Home / Dalfsen Regio / saam welzijn organiseert do it yourself in de trefkoele

Met een goede opkomst trapte het Jongerenwerk SAAM Welzijn in het Jongerencentrum in Trefkoele+, op 13 november, een verse After’Scool activiteit af: DIY (Do It Yourself) Crea Club. Deze activiteit is bedoeld om de creatieve kant van de deelnemers naar boven te halen. Er werden zogenoemde ‘life hacks’ en andere creatieve knutselwerkjes van de tafel opgebouwd.

saam welzijn organiseert do it yourself in de trefkoele

Bij de eerste bijeenkomst werden de kids meteen aan het werk gezet en getest, wie kon het mooiste kunstwerk maken? Het enige materiaal wat ze mochten gebruiken waren ijsstokjes en lijm. De begeleiding stond er meteen van te kijken wat voor luxe villa’s er gebouwd werden, en dat alleen van een paar houten stokjes? Deze groep heeft wel talent. We vervolgde de middag met het maken van snoezige konijntjes, deze werden doormiddel van een sok en rijst in elkaar geflanst. Even versieren en je hebt zo je eigen konijn. De middag is afgesloten met een, momenteel, super populair item: het maken van slijm. Glibberige varianten in alle kleuren en maten werden uit een mix van scheerschuim, lijm en lenzenvloeistof gemaakt. Even een eigen wending eraan geven met kleurstof en glitters en voilà hij is af!

7 nachtjes slapen en een grotere groep is aangetreden op locatie. De 2e knutselmiddag stond op het programma. De eerste opdracht was tamelijk eenvoudig; het maken van een stressbal. Echter zagen de kinderen ook hier wel competitie in en daagden elkaar uit om steeds meer meel in hun ballon te stoppen.

Omdat het vorige week zo’n succes was zijn we ook deze week weer slijm gaan maken. Vorige week lukte hen het beter dan deze week maar alsnog hadden ze een hoop plezier door allerlei rare ingrediënten toe te voegen. DIY Crea Club is knallend aan zijn einde gekomen met ieder zijn eigen confettikanon. Een simpel item die gemakkelijk te herladen is, handig voor op feestjes.

SAAM Welzijn en BSO Doomijn hebben een hoop plezier gehad met alle deelnemers die het afgelopen halfjaar hebben meegedaan en gaan samen graag weer van start in het nieuwe jaar.

 

Lees ook

Online BoekStartCafé

OMMEN – De Bibliotheek Salland houdt op dinsdag 18 mei weer een online editie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.