Home / Dalfsen Regio / pupillen stokvisdennen grijpen zilver bij internationaal toernooi

Zaterdagochtend om acht uur stonden vier pupillen van de Stokvisdennen onder leiding van Pieter van Savoyen op een koude Scheg in Deventer aan de start bij het Hans Veldwachter internationaal pupillentoernooi. C-pupil Jelle Kleinlugtenbeld uit Dalfsen en B-pupillen Britt van der Linden uit Zwolle, Luuk van de Pol uit Zwartsluis en Kyara Pasman uit Vinkenbuurt verzamelden samen 245 punten.

pupillen stokvisdennen grijpen zilver bij internationaal toernooi

Daarmee eindigden ze ex aequo met de Deventer IJsclub en Schaatstrainingsgroep Lelystad op een tweede plaats. De Bornse Schaats- en Skeelervereniging won, met 256 punten.

Van der Linden won het totaalklassement over drie afstanden bij de B-pupillen met zeges op zowel de 100, 300 als 500 meter en eindigde bij de eerste vijf bij de afsluitende marathon. Ook Van de Pol won zijn categorie, hij met twee eerste plaatsen en een tweede plaats op de 500 meter. Op de 100 meter reed hij met 12,36 een persoonlijk record en ook hij eindigde bij de eersten op de marathon. Kleinlugtenbeld schaatste naar drie pr’s door 13,80 op de 100 en 36,06 op de 300 meter te rijden en op de 500 met 59,34 voor het eerst onder de magische minuut te duiken. Hij kwam uit op een mooie zesde plaats. Net als veel Stokvisdenners voelde hij zich thuis in de marathon, hij kwam bij de eerste zes over de streep. Pasman verzamelde haar punten als B-pupil in het A-veld. Met twee elfde en een tiende plaats eindigde ze op een prima tiende plaats.

Dit toernooi werd voor de 32e keer georganiseerd door de Deventer ijsclub, met dit jaar deelname van twintig Nederlandse teams, een Pools team uit Lubin, bijna 900 km van Deventer, en een Duits team uit Berlijn, alle met vier deelnemers. Met de nieuwe naam Hans Veldwachter internationaal pupillentoernooi eert DIJC een van de initiatiefnemers van het toernooi en drijvende krachten achter de club. Tijdens voorgaande edities deden namens DIJC rijders mee als Mark Tuitert, Stefan Groothuis, Jan Smeekens, Ronald en Michel Mulder, Lotte van Beek en Carlijn Achtereekte.

 

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.