Home / / Primeur rockmusical ‘Old man on the frontporch’ in De Stoomfabriek

Primeur rockmusical ‘Old man on the frontporch’ in De Stoomfabriek

DALFSEN – Theater De Stoomfabriek in Dalfsen had zaterdagavond de primeur van de rockmusical ‘Old man on the frontporch’. Een musical vol met muziek, zang, dans en acteer scènes op en voor het – door de mensen van het Dalfser Kunstlokaal gebouwde- prachtige decor. Rode draad in het verhaal is de cigar box gitaar.

Het publiek werd meegevoerd in het verhaal, hoe een arme zogeheten sharecropper, in 1936 op een katoenplantage in de Mississippi delta, van een bezemsteel en een oude gevonden sigarendoos zijn allereerste gitaar ontwikkelt. Voor zijn katoenplantershutje speelt hij zijn eerste noten en vormt al snel een band met zijn vrouw en zijn buren. Als een talentscout met een bandrecorder onder de arm opnames maakt, is het hek van de dam en wordt de band ontdekt door een grote platenmaatschappij.
In deel 2 in de jaren 60, raakte de carrière van sharecropper wat in het slop en is hij meer bezig met zijn eigen illegale drank te stoken dan muziek te maken. Gelukkig kwam het aan het einde toch nog weer goed met hem en kon hij als gepensioneerde nog steeds muziek maken en tevreden terugkijken op zijn carrière.
Mede dankzij subsidies van het Prins Bernhard cultuur fonds en de gemeente Dalfsen kon deze grote productie opgevoerd worden.
De kaartvoorverkoop van deze, ook voor theater de Stoomfabriek’s allereerste rock musical, ging erg hard en was binnen een paar weken uitverkocht. Men gaat zich dus komende tijd beraden of deze musical ergens volgend jaar nogmaals opgevoerd zal gaan worden.

Foto: Robert Westera Fotografie.

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.