OZC verliest twee punten en gangmaker Strating

OMMEN – OZC kijkt met een rotgevoel terug op de thuiswedstrijd tegen Kloosterhaar. Minuut 89 breekt aan en daarmee bij de thuisaanhang ook het besef dat hun favorieten de horde Kloosterhaar niet kunnen nemen. En ja, dat is een teleurstelling. De teleurstelling slaat om in treurnis als even later linksback Ruben Strating het uitschreeuwt van de pijn. Het is overduidelijk dat hij niet verder kan en hem wacht een trieste gang per brancard naar de kleedkamer. De blessure voor de horecabaas van Vrienden van Ommen laat zich ernstig aanzien, maar hopelijk valt het mee en kan hij na de winter weer vlotjes over het terras zwieren met een blad gele rakkers of dampende borden vol lekkernijen. Een tip voor Kloosterhaar: staatsloten kopen! Als je zoveel mazzel hebt moet je daarvan profiteren, geluk houdt niet wedstrijd aan wedstrijd aan. Op Westbroek verdiende maar een ploeg het om te winnen, maar OZC liet na Kloosterhaar te tuchtigen. Al binnen het eerste kwartier scoorde Frank Jansen, maar de goed leidende Eddy de Gier nam het vlagsignaal van ‘grens’ Ronnie Kikkert over, tot verbijstering van heel OZC. Het was op z’n minst een grensgevalletje. Een vloedgolf aan aanvallen rolde af op de goal van Kevin op de Haar, die elke keer het sein ‘brand meester’ kon geven. Eenmaal in geslagen positie werd de bal voor de doellijn weg gejast en pal daarna teisterde Harm-Jan Tip snoeihard de lat. Na de thee eindelijk gerechtigheid. Frank Jansen knikte een strakke voorzet van Tip richting goal, maar Op de Haar stond in de baan van het schot. Grabbeldegrabbel en hobbeldehobbel, bal over de lijn 1-0. Niet fraai, wel dik en dikverdiend. De bezoekers kwamen er totaal niet aan te pas, maar kwamen wel op gelijke hoogte. Jesper de Jager ontfermde zich over een vrije trap en joeg de Derbystar achter Rob Schuldink. On-ge-loof-lijk. Met nog een dik kwartier te gaan zette OZC maar weer koers richting Op de Haar, die zich positief kon onderscheiden. Langzaam maar zeker zonk ook het laatste stuk vertrouwen bij de aanhang. Nou ja, dan maar 1-1. Het grootste onheil moest echter nog komen. De ongelukkige aftocht van Strating. Wat een k..zaterdag!

Stand 3D: PH 9-25, Hellendoorn 9-21, Quick ’20 9-20, Bergentheim 9-19, Kloosterhaar 9-13, ASV ’57 9-12 (19-17), SVVN 9-12 (15-13), OZC 9-11, Voorwaarts V 9-10 (14-26), Juliana ’32 9-10 (12-28), Mariënberg 9-7, DES 9-6 (11-21), Wilhelminaschool 9-6 (10-21) en Blauw Wit ’66 9-5.

Weer is doelman Kevin op de Haar de situatie meester en strandt een aanval van OZC in goede bedoeling.

(Verslag/foto: Willem Lampe)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.