Home / Dalfsen Regio / ozb in dalfsen stijgt eenmalig met vijf procent

Na een langdurige begrotingsvergadering heeft de gemeenteraad van Dalfsen donderdagavond in meerderheid gekozen voor een eenmalige verhoging van de onroerendezaakbelasting met vijf procent in 2019. Daarnaast moet incidenteel een bezuiniging van 100.000 euro worden gevonden. De raad heeft de programmabegroting 2019 - 2022 aangenomen.

ozb in dalfsen stijgt eenmalig met vijf procent

De verhoging van de ozb is een stuk minder hoog dan aanvankelijk de bedoeling was. Het plan was dat huizenbezitters in de gemeente Dalfsen in 2019 zes procent meer onroerendezaakbelasting zouden gaan betalen. In 2020 zou wederom een stijging van zes procent volgen en in 2021 een verhoging van drie procent.

Volgens de gemeente is de verhoging nodig om de ambities van de gemeenteraad en het college te kunnen realiseren. Daarnaast moet de algemene financiële reserve aangevuld worden om tegenvallers op te kunnen vangen en ook in de toekomst investeringen te kunnen blijven doen.

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.