OVC ’21 laat zege in de slotfase glippen

OMMEN – Als je met 1-0 achter staat en je maakt in de slotfase gelijk, voelt dat als een overwinning. Sta je met 1-0 voor en komt de tegenstander in de absolute eindfase toch nog langszij, dan voelt dat als een nederlaag. Dat laatste overkwam OVC ’21. Het bezoekende v.v. Sweel boog op de valreep 1-0 om naar 1-1. Even later floot arbiter Hendrikus de Vries uit Havelte voor de laatste keer. De koppies op onweer bij OVC ’21 en de lach gebeiteld op de gelaten van de bezoekers uit Zweeloo.

OVC ’21 en v.v. Sweel hielden tot het onderlinge treffen op Westbroek zo ongeveer gelijke tred. De doelcijfers zijn exact hetzelfde (11-10), alleen heeft de in 2014 geboren fusieclub tussen ZBC (Zweeloo Benneveld Combinatie) en sportclub Zweeloo een puntje meer bijeen gesprokkeld. Zaak dus voor OVC ’21 om voor de vierde keer achtereen de volle buit te pakken en een sprongetje te maken op de ranglijst.
En dat leek te gebeuren. Met minuut 13 op het scorebord en de stand 0-0 wordt Damon Nouri op avontuur gestuurd. Mannetje voorbij, even kijken, terugleggen en Stein Leuninge laat binnenkantje het elektronische bord verspringen van 0-0 naar 1-0. Even later is het bijna 2-0, als alweer Nouri Leuninge bedient. Die kopt zwevend door de lucht, en spottend met de wetten van de zwaartekracht, maar net naast. Gek veel wordt er van v.v. Sweel niet vernomen. OVC ’21 geeft achterin niets weg. Het thuispubliek is tevreden halverwege. De magere voorsprong uitbouwen en zeker stellen is de wens en de gedachte. Wie ‘de blauwen’ volgt weet dat het na de thee meestal een stuk minder is. Deze kwaal speelt ook in de editie van 18 november op. Desondanks hangt de 2-0 eerder in de lucht dan de 1-1. De uitstekend spelende Leuninge vergeet zichzelf te belonen en maait in kansrijke positie te gehaast over. Het slotkwartier gaat in en langzaam maar zeker schuift Sweel op in voorwaartse richting. Nadolny heerst en speelt foutloos tot twee minuutjes voor tijd. De doelman verzuimt de bal een roei te geven en onderschat ‘het gevaar Egbert Vugteveen’. De nummer 11 pikt de Derbystar op en laat heel OVC ’21 in mineur achter. “Jammer”, verzucht assistent-trainer Kris Bakker. “Als we de 2-0 maken is het klaar, maar ja…”
Opstelling: Nadolny; J. Meijerink, R. Meijerink, Van Elburg, Haverkort; L. Mulder, Biemans, Ter Burg; Leuninge (87. Jansen), Schokker (70. Mayilyan), Nouri (50. Zandman).

Stand 4E: Pesse 8-24, Titan 8-19, HODO 8-18, DSC ’59 8-15, Wijster 8-13 (19-15), Sweel 8-13 (12-13), OVC ’21 8-12, KSC 8-11, EHS ’85 8-10, VIOS (O) 8-7, Schoonebeek 8-6, Witteveense Boys ’87 8-5, DVC ’59 8-4 en Bargeres 8-2.

Twee invallers bij OVC ’21 in samenwerking, Nick Zandman en Razmik Mayilyan.

(Verslag/foto: Willem Lampe)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.