Home / Dalfsen Regio / ovc 21 houdt stand in hectisch schoonoord

In het Drentse vakantiedorp Schoonoord pakte OVC ’21 de derde overwinning in successie. Met bloed, zweet en tranen werd tegen thuisclub KSC de kleinst mogelijke score over de streep getrokken, na een hectisch duel.

ovc 21 houdt stand in hectisch schoonoord

Tekst: Willem Lampe

De vrijdag voorafgaand aan dit duel joeg zo’n driekwart van de selectie uit Ommen inclusief de trainer en de elftalleiders de pupillen en junioren van de club schrik aan in de bossen achter het sportveld tijdens Halloween. Middenvelder Dennis ter Burg beloofde ook tegenstander van de zondag erna de stuipen op het lijf te willen jagen. Dat was een belijdenis met de mond, zondag werd de daad bij het woord gevoegd.

Althans zo’n drie kwartier lang. De keuze-elf van trainer Freek Goeree trad runner-up KSC onbevreesd tegemoet. OVC ’21 straalde dat het de drie punten achterstand op De Kiel-Schoonoord-Combinatie wilde egaliseren. Doelman Veenema kreeg net zijn vingertoppen tegen een geplaatste bal van Ter Burg, wat de bekroning van een frivool een-tweetje met Razmik Mayilian in de weg stond. Even later was het wel bingo! Leon Mulder bleef knokken voor balbezit en kreeg het speeltuig bij Mayilian. Hij die het precies deed doet niet meer ter zake.

Frommeldefrommel. Rendement voor schoonheid en lachende gezichten langs de lijn. De doorgaans zeer kritische rassupporter Peter Kramer nam mompelend de duiding ‘openbaring’ in de mond. Misschien wat overdreven, maar de bezoekers uit Ommen kwamen prima voor de dag. Als kritische nootje moge gelden de magere voorsprong halverwege. Een wankele basis. Na de thee was het een stuk minder. KSC had in de gaten dat er meer werd gevraagd deze middag dan alleen lekker voetballen, stroopte de mouwen op, de indrukwekkende tatoeages bloot en gooide er een partij strijd en vechtlust tegen aan. Af en toe op het randje, maar de uitstekend fluitende Gerard van Driel uit Beilen had er goed het oog in en hield het met behulp van een kaartje hier en een kaartje daar strak in het gareel.

En zo tikte de tijd voort en nam de frustratie bij de thuisclub toe. Lars Haandrikman, zo’n beetje de beste man op het speelveld, ontving in de slotfase nog een tweede prent, na alweer onbesuisd inkomen en mocht als eerste richting douche. De klok stond al een tijdje op negentig en langs de lijn werd bijna gesmeekt om er een eind aan te maken. Handjes op elkaar na afloop. Ja, ja, bloed, zweet en tranen, maar lachende gezichten bij spelers en aanhang uit Ommen. Respect! Missie Schoonoord geslaagd!

Opstelling: Nadozny; M. Mulder (78. J. Meijerink), R. Meijerink, Van Elburg, Haverkort; L. Mulder, Biemans, Ter Burg; Leuninge (65. Meulenbelt), Mayilian (45. Schokker), Nouri.

Stand 4E: Pesse 7-21, Titan 7-16, HODO 7-15, DSC ’59 7-12 (8-6), Sweel 7-12 (11-10), KSC 7-11 (10-8), OVC ’21 7-11 (11-10), Wijster 7-10 (16-15), EHS ’85 7-10 (10-14), VIOS (O) 7-7, Witteveense Boys ’87 7-5, DVC ’59 7-4, Schoonebeek 7-3 en Bargeres 7-2.

 

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.