Home / Dalfsen Regio / ovc 21 doet toeschouwers de kille naargeestige elementen vergeten

‘OVC ’21, of hoe snel de wereld kan veranderen’. Nee, het is niet de titel van een spannend jongensboek of wetenschappelijk onderzoek, slechts een constatering van een trouwe supporter, die wekelijks zijn wedstrijdervaring plus waarneming aan het papier toevertrouwd.

ovc 21 doet toeschouwers de kille naargeestige elementen vergeten

Tekst/foto’s: Willem Lampe

Na een horrorseizoen vol teleurstellingen, nederlagen en tuchtigingen is de beleving bij de oudste zondagclub van de gemeente Ommen totaal gekeerd. Na drie overwinningen zag OVC ’21 v.v. Sweel in de slotminuut langszij komen. De remise werd beleefd als nederlaag, hetgeen iets zegt over de hernieuwde ambitie van de ploeg van trainer Freek Goeree. Hé boys, kom op, bekijk het positief, voor de vierde keer achtereen ongeslagen! Niet blijven hangen in de baalbeleving, een treurmomentje mag, maar concentratie is vereist tegen DVC ’59 dat langzaam maar zeker warm begint te draaien. De nederlagen van de equipe van Martin Koppenol worden kleiner en het puntjes sprokkelen is begonnen. De ongeslagen koploper Pesse kwam met de schrik vrij (1-2), wat als waarschuwing mocht gelden voor de elf van Goeree.

Voor eigen publiek speelde OVC ’21 alle frustratie van zich af. “Een genot om naar te kijken”, liet politicus annex supporter Gerrit de Jonge zich ontvallen. Ook de insiders met kritische blik en in bezit van een trainersdiploma, Bennie Habers en Age Kosters, keken goedkeurend en glimlachend toe. “Een galavoorstelling”, liet oud-eerste speler Dirk-Jan Brinkman zich ontvallen. “We wilden eindelijk ook eens een goede tweede helft neerzetten”, meldde Goeree na afloop. “Die is meestal minder bij ons, maar vandaag ging dat prima.” Maar zoals elke trainer had ook hij een kanttekening. “De overwinning had duidelijker gekund.” Nou ja, met 5-2 kun je voor de dag komen.
Een spits leeft op doelpunten. Dat is zijn elixer. Damon Nouri was dit seizoen vaak betrokken bij goals, maar stond nog droog. Daarmee is afgerekend. Zowel de 1-0, als de 2-0 kwamen van zijn voet. Daarna was het even schrikken, nadat Jeffrey Mink vanuit het niets de bezoekers uit Nieuw-Dordrecht dichterbij schoot. Maar de supporters konden opgelucht richting koffie, nadat Razmik Mayilyan voorbereidend werk van Nouri mocht bekronen. Eerste helft prima? Na de thee was het genieten geblazen. Combinaties over meerdere schijven, overstapjes, hakjes, pirouettes, 12tjes, de kou werd vergeten. Smullen geblazen. Nick Zandman pikte zijn goaltje mee, maar een dreun van Mink zorgde opnieuw voor een dompertje. Het laatste antwoord kwam van ‘Razzie’, die eindstation was van een knappe aanval opgezet door Dennis ter Burg en op niet te missen wijze gegund door de weer eens ouderwets ongrijpbare Nouri.

Opstelling: Nadolny; M. Mulder (34. J. Meijerink), R. Meijerink, Van Elburg, Haverkort; L. Mulder (76. Jansen), Biemans, Ter Burg; Schokker (29. Mayilyan), Zandman, Nouri.

Stand 4E: Pesse 9-24, Titan 9-22, HODO 9-21, DSC ’59 9-16 (12-7), Sweel 9-16 (15-11), OVC ’21 9-15, Wijster 9-14, KSC 9-12, EHS ’85 9-10, Schoonebeek 9-7 (12-22), VIOS (O) 9-7 (9-26), Bargeres 9-5 (12-22), Witteveense Boys ’87 9-5 (14-32) en DVC ’59 9-4.

Lees ook

Raadslid Olst-Wijhe verhuist naar Ommen en sluit zich aan bij de LPO

OMMEN – Ron de Wit, momenteel raadslid in de gemeente Olst-Wijhe, verhuist per 1 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.