Home / Dalfsen Regio / ommen maakt genomineerden vrijwilligerspluim bekend

De genomineerden voor de Vrijwlligerspluim 2018 zijn bekend. Inwoners van Ommen kunnen vanaf 19 november een stem uitbrengen in de categorie 'groepen' en de categorie 'personen'. De prijs wordt jaarlijks door de gemeente Ommen uitgereikt aan vrijwilligers uit Ommen die zich in het afgelopen jaar op een onderscheidende en inspirerende manier als vrijwilliger hebben ingezet. Vrijdag 7 december overhandigt wethouder Bart Jaspers Faijer de pluimen aan de winnaars.

ommen maakt genomineerden vrijwilligerspluim bekend

Inwoners van Ommen konden de afgelopen zes weken groepen en personen aanmelden voor de Vrijwilligerspluim 2018. Uit de in totaal 45 aanmeldingen heeft een kundige jury zes genomineerden geselecteerd, waarvan drie genomineerden in de categorie ‘groepen’ en drie genomineerden in de categorie ‘personen’. De inwoners van Ommen bepalen uiteindelijk wie de Vrijwilligerspluim 2018 in ontvangst mogen nemen.

Genomineerden categorie ‘personen’ 
– Hendrikus Boerman is vrijwilliger bij Volco Volleybal in Ommen. Hij is verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van nieuwe scheidsrechters en ook zelf actief als scheidsrechter. Daarnaast is Hendrikus bestuurslid en beheerder van de kantine, hij draait zijn vaste bardienst op donderdagavond en ook bij toernooien en evenementen draait hij bardienst.

– Roelien Martens heeft veel betekend voor het welslagen van de Ommer Bachdag. Twee jaar lang dacht zij mee als lid van het organisatiecomité. Daarnaast deed ze veel moeite om sponsorgelden binnen te halen, met groot succes! Ook zorgde ze voor publiciteit in de vorm van filmopnames, waarvan ze ook het editen voor haar rekening nam.

– Jan Warmelink is op verschillende terreinen actief als vrijwilliger. Onder andere bij de buurtvereniging Rond de Regge, als mantelzorger van zijn ouders, als Sinterklaas voor verschillende verenigingen, allesregelaar bij jeugd en senioren VV OZC, als bestuurslid, chauffeur en planner van Buurtbus Vilsteren. Daarnaast is hij actief bij Oldenhaghen, Nijenhaghen en het Vlierhuis.

Genomineerden categorie ‘groepen’ 
– Leiders en elftal G-voetbal Ommen. De vrijwilligers zetten zich in zodat spelers die als gevolg van een geestelijke of lichamelijke beperking niet of moeilijk mee kunnen komen in het reguliere voetbal, toch kunnen voetballen.

– Vrijwilligers Sociaal Eetcafé verzorgen al vijftien jaar iedere veertien dagen een maaltijd voor mensen die alleen zijn. Voor de deelnemers een mogelijkheid om samen met anderen te eten en altijd weer een feest om te gaan.

– Vrijwilligers Sociaal Ontmoetingscentrum. Een groep van 8 vrijwilligers heeft zich met hart en ziel ingezet om van het inloophuis binnen een paar maanden een bijzondere en mooie warme plek te maken. Met als resultaat dat al veel bezoekers de weg naar het inloophuis hebben gevonden.

Stemmen
Stemmen kan van 19 november tot en met 3 december via www.ommen.nl/vrijwilligerspluim. De pluim is in het leven geroepen om het vrijwilligerswerk in gemeente Ommen in de spotlights te zetten. Hij staat symbool voor de waardering en trots van de gemeente Ommen voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de Ommer samenleving.

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.